Earth Hour på slottet ved et tidligere år. Foto: NTB Scanpix

Earth hour fra Svalbard kirke til Troll i Antarktis

Lørdag 28. mars slukker Statsbygg lyset for miljøet. Som en markering vil vi i år mørklegge mange av bygningene våre rundt om i landet.

I tillegg til Regjeringskvartalet, Stiftsgården og Framsenteret, for å nevne noen, slukkes lyset i Svalbard kirke og Troll forskningsstasjon i Antarktis. Statsbygg forvalter 2350 bygninger i inn- og utland, og i år mørklegger vi Operaen og rundt 30 andre eiendommer.

- Mange steder må det legges ned betydelig innsats fra vårt driftspersonell for å mørklegge byggene. Våre systemer er ikke nødvendigvis konstruert for en time ad-hoc justering, men Statsbygg tar klimaansvar og vi ønsker virkelig å delta i denne viktige årlige markeringen for å få ned energibruken, sier eiendomsdirektør Frode Meinich

- Vi samarbeider også med våre leietakere og brukere for å være sikre på at dette ikke ødelegger for brukernes virksomhet. Et sted er vi til og med avhengig av brukerne for å få slukket lyset. På forskningsstasjonen Troll i Antarktis er det Norsk Polarinstitutt som er på plassen og som velvilligst deltar ved å slukke lyset for oss, avslutter Meinich.

Alle med tilgang til en lysbryter kan bidra. Derfor oppfordrer Statsbygg alle leietakere og ansatte til å slukke lyset i en time lørdag fra klokken 20.30.

Statsbygg har deltatt i Earth Hour helt fra starten i 2009.