Illustrasjonsfoto

E18-tildeling: Nye Veier undersøker påstander om juks i anonymt brev - har ikke funnet feil i saksbehandlingen

I et anonymt brev sendt til Skanska og Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite fremsettes påstander om at Nye Veier AS ikke har fulgt reglene for offentlige innkjøp i tildelingen av kontrakten E18 Arendal-Tvedestrand. – Så langt har vi ikke funnet at det er noe hold i påstandene.

Det sier adm. dir. Ingrid Dahl Hovland i Nye Veier AS til Byggeindustrien

Nye Veier jobber nå med å undersøke innholdet i brevet.

- Vi har kjørt en verifikasjon av våre interne prosesser basert på konkurransegrunnlaget og prosedyrer benyttet i evalueringsprosessen. Advokatfirmaene Grette og Simonsen Vogt Wiig er inne i dette arbeidet, sier hun videre.

Fædrelandsvennen meldte mandag at bakgrunnen for undersøkelsen er at det er sendt et anonymt brev til et Skanska med kopi til Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, der det fremsettes flere påstander rundt hvordan AF Gruppen ble tildelt kontrakten for byggingen av E18 Arendal - Tvedestrand.

Skanska er foreløpig tilbakeholdne med å kommentere innholdet i brevet.

- Det er tross alt et anonymt brev, og vi hadde slått oss til ro med avgjørelsen som ble tatt ved tildelingen, sier kommunikasjonsdirektør Pål Syse i Skanska til Byggeindustrien.

- Vi synes det er leit at det kommer den type påstander som sår tvil om vurderingen som er gjort, og dette er ikke noe som vi har ønsket oss, legger han til.

Nye Veier sier de jobber med å få en avklaring rundt innholdet i brevet i løpet av tirsdag.

Kontraktsigneringen skal finne sted fredag.