Regjeringen gir 11,2 millioner kroner i kompensasjon til Dyrsku'n. Her statsminister Erna Solberg og daglig leder Geir Helge Espedalen fra en melkekonkurranse under Dyrsku'n i 2018. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Dyrsku'n får økonomisk kompensasjon av regjeringen

Norges største handels- og landbruksmesse Dyrsku'n, som for første gang er avlyst, får 11,2 millioner kroner i kompensasjon av regjeringen.

Dyrsku'n skulle etter planen blitt arrangert mellom 11. og 13. september, men måtte for første gang avlyses på grunn av koronapandemien. Messa er blitt arrangert på Seljord siden 1866.

– Dyrsku'n er en institusjon – for bønder, for bygdefolk og for folk flest. Dyrsku'n er en folkefest og en møteplass. Det har vært viktig for meg å legge til rette for at Dyrsku'n skal komme seg igjennom denne krevende perioden og være i stand til nye arrangement i årene som kommer, sier landbruks- og matminister Olaug Bollestad (KrF) i en pressemelding.

Daglig leder for arrangementet, Geir Helge Espedalen, har tidligere sagt at han regner med et omsetningstap på omtrent 70 millioner kroner som følge av avlysningen.