Dropper gatelysene yrkessjåfører reagerer

Trondheim kommune har regnet ut at de sparer en halv million kroner på å slukke gatelysene fram til 1. august. Yrkessjåfører mener det gir økt ulykkesfare.

Lysene ble slått av mandag 18. mai, og skal forbli avslått fram til 1. august. Det er ikke alle like begeistret for.

- Jeg kjørte med klump i halsen hele kvelden, og måtte kjøre svært rolig forbi alle holdeplassene for å se etter om det sto noen mørkkledde der som ville med bussen. Man blir dobbelt så sliten som normalt etter en slik vakt, sier bussjåfør i Team-Trafikk, Roger Hansen, til adressa.no.

Verken Hansen eller noen av kollegene han har vært i kontakt med siden lysene ble slått av mandag, har fått noen beskjed om dette på forhånd. Og han er ikke begeistret for tiltaket.

- Skal det være slik helt til august er jeg stygt redd for alvorlige ulykker. Jeg blir ikke overrasket om noen blir nedkjørt som følge av manglende lys, sier han.
Distriktsleder for Trygg-Trafikk, Bård Morten Johansen, sier at det relativt sett er mye påkjørsler av fotgjengere i Trondheim.

- Spesielt folk som er på vei hjem fra fest og lignende er utsatt, og om det blir dårligere sikt som følge av manglende gatelys er dette problematisk, sier Johansen, som understreker at man alltid skal tilpasse farten etter forholdene.