Olav Olsen og MOE samarbeidet om prosjektet Arena Ulstein, som sto ferdig i 2017. Bygningen består av et idrettsbygg med svømmebasseng, idrettshall, garderober og bibliotek. Foto: Per Eide Studio

Dr.techn. Olav Olsen AS blir en del av Artelia Group

Dr.techn. Olav Olsen AS slår seg sammen med en av de største aktørene i det europeiske markedet, Artelia Group.

Dr.techn. Olav Olsen skriver i en pressemelding søndag kveld at for de og deres 110 ansatte er det å inngå i en internasjonal tverrfaglig gruppe en strategisk mulighet til å utvikle selskapet i nye sektorer og markeder. Artelias har 5.900 ansatte i mer enn 40 land. I 2019 kjøpte Artelia ingeniørrådgiver MOE i Danmark med 900 ansatte.

- MOE og Dr.techn. Olav Olsen vil sammen kunne dra sterke veksler på hverandres kompetanse i de skandinaviske landene, heter det i meldingen.

Dr.techn. Olav Olsen hadde en sentral rolle med utvikling og prosjektering av Condeep-plattformene i Nordsjøen. De har senere jobbet mye offshoreprosjekter over hele verden og har dermed opparbeidet seg en sterk kompetanse innen marine konstruksjoner og spesielt offshore betong.

Basert på denne kompetansen opererer selskapet i dag innen et bredt spekter av forretningsområder i Norge og internasjonalt. De investerer mer enn seks prosent av omsetningen til utvikling av løsninger, kompetanse og teknologi. De har blant annet også etablert seg som en aktør innen fundamentløsninger for havvind, og særlig innen flytende havvind

MOE har i tillegg til en lang rekke kontorer i Danmark også et datterselskap i Norge med 25 ansatte. Olav Olsen og MOE Norge vil sammen utvikle det norske markedet med støtte fra MOE i Danmark. Ledelsen av de to selskapene i Norge, vil bli videreført med Olav Weider ved roret.

Sammen med MOE blir Olav Olsen nå en del av Artelias nordiske forretningsvirksomhet, som nå teller 1000 ansatte.

- Vi ønsker å fortsette vår positive utvikling uten at det går på akkord med vår sterke kompetanseprofil. Vi ser på samarbeidet med Artelias internasjonale virksomhet og MOEs sterke skandinaviske posisjon som et springbrett i denne utviklingen. For oss er det svært viktig å kunne tilby våre dyktige ansatte muligheter til å bidra i spennende og utfordrende prosjekter. For kundene våre vil Olav Olsen og MOE Norge fortsatt være selskapene de kjenner, men nå med tilgang til forsterket spisskompetanse. Vi er svært entusiastiske, men selvfølgelig også spente på å starte et nytt kapittel i selskapets spennende historie, sier Olav Weider, administrerende direktør i Olav Olsen i meldingen.

- Ved at Olav Olsen nå er en del av Artelia gruppen styrker vi vår strategi om å utvikle virksomheten i et jevnt, men kontrollert tempo for å bli en ledende aktør det europeiske markedet. Gjennom kombinasjonen Principia og Olav Olsen gir dette Artelia nye utviklingsmuligheter i et attraktivt marked for marine konstruksjoner, havne- og offshore-teknologi og havvind. Samtidig styrker vi ressursene og diversifiserer vårt tilbud for å dekke verdens økende energibehov, sier Benoît Clocheret, administrerende direktør i Artelia.

- MOE etablerte seg 2009 med datterselskap med 25 ansatte i Norge. Når Olav Olsen nå er en del av Artelia, vil det styrke gruppens posisjon i det norske markedet markant. Vi vil gjennom vårt operasjonelle samarbeid samle vår kompetanse i en integrert skandinavisk forretningsenhet, drevet av felles verdier, engasjement og høy faglighet. Slik kan vi skape sterkere bånd til våre eksisterende og nye kunder, sier Christian Listov-Saabye, administrerende direktør i MOE.