Boligområder på Nordstrand sett fra Sydstranda badeplass på Ulvøya i Oslo. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Dobling av eiendomsskatt i Oslo i 2017

Boligeiere i Oslo betalte til sammen 266 millioner kroner i eiendomsskatt i 2016. I år blir sluttsummen 530 millioner kroner, ifølge Aftenposten.

Tallene er basert på at byrådet i hovedstaden øker eiendomsskatten med 50 prosent, fra to promille i fjor til tre i år, skriver avisen.

Boligeiere som fikk eiendomsskatt i fjor betalte i snitt 4.781 kroner hver i eiendomsskatt. I år må de i snitt ut med 7.560 kroner, en økning på 58 prosent. På grunn av boligprisstiging vil også mange som slapp unna eiendomsskatt før måtte betale i år. I 2016 var en av fem boenheter pliktige til å betale eiendomsskatt, mens det i 2017 er om lag en av fire. Totalt blir det en dobling av disse skatteinntektene for Oslo.

– Da er vi definitivt i ferd med å fjerne oss fra det moderate nivået som Arbeiderpartiet forsikret at eiendomsskatten skal ligge på. Nå begynner den å bli en godt følbar byrde for mange, sier Høyres gruppeleder i bystyret, Eirik Lae Solberg.

Byrådssekretær Vegard Andersen (Ap) mener eiendomsskatten i Oslo fremdeles er moderat, sammenlignet med nivået mange andre steder i landet.