F.v. Lars Hæhre, styreleder i HI-Bilutleie, Bernt Andre Engøy, daglig leder i HI-Bilutleie, Kenneth K Sloth, leder for Autolease i Skandinavia, Lars Feginn, leder for forretningsutviling i DNB Finans. Foto: HI-Bilutleie

DNB Finans kjøper 50 prosent av aksjene i HI-Bilutleie

Det er inngått avtale om at DNB Finans kjøper 50 prosent av aksjene i HI-Bilutleie, som er en av Norges største aktører på langtidsutleie av nyttekjøretøy til bygg- og anleggsbransjen.

Selskapet har over 1.200 kjøretøy i flåten og har ambisjoner om ytterligere vekst i bygg- og anleggsmarkedet.

Leder for forretningsutvikling i DNB Finans, Lars Feginn, har stor tro på at kjøpet vil gi positive synergier og bidra til økt vekst for begge parter. Det samme har Kenneth K Sloth, leder for Autolease i Skandinavia.

- For DNB Finans er dette en spennende satsing å være med på videre. Å bli med på eiersiden i HI-Bilutleie gjør at vi sammen øker konkurransekraften mot viktige kunder i bygg- og anleggsmarkedet. Vi har allerede et godt samarbeid innen finansiering og ser frem til å tilby attraktive produkter og tjenester i et marked som vokser, uttaler Sloth i en pressemelding.

DNB Finans er store innen finansieringsprodukter som billån og leasing, og har kontorer i 14 byer over hele Norge. Autolease, som er en administrasjonsløsning for firma- og tjenestebiler, hører også inn under DNB Finans.

HI-Bilutleie startet med langtidsutleie av nyttekjøretøy til Hæhre Entreprenør og Isachsen Anlegg. I senere tid har selskapet inngått avtaler med flere både mellomstore og store aktører i bygg- og anleggsbransjen.

- For mange entreprenører varierer transportbehovet ut ifra oppdragsmengde og varighet på prosjektene, skriver selskapet i meldingen. Ifølge daglig leder i HI-Bilutleie, Bernt Andre Engøy, er fleksibiliteten i avtalene de tilbyr en viktig årsak til kundeveksten.

- Bransjen er i endring, og vi tilpasser våre tjenester og avtaler for hele tiden å kunne møte behovet i markedet. Og nå som DNB Finans kommer inn på eiersiden får vi tilført viktig kompetanse og ressurser som gjør at vi kan vokse og utvikle oss videre. Dette er svært gode nyheter for oss som jobber i HI-Bilutleie, og ikke minst for kundene våre, sier Engøy i meldingen.

Styreleder i HI-Bilutleie, Lars Hæhre, har ledet forhandlingene og mener partnerskapet vil styrke selskapet.

- DNB Finans har gjennom sitt Autolease-konsept lang erfaring og relevant kompetanse i sin organisasjon. De har god kjennskap til mekanismene innen biladministrasjon og finansiering, og med vårt nettverk og vår erfaring i bygg- og anleggsbransjen vil dette åpenbart styrke vår markedsposisjon, påpeker Hæhre.

Transaksjonen er planlagt gjennomført før nyttår, og forutsetter godkjenning fra Konkurransetilsynet. Partene ønsker ikke å offentliggjøre kjøpesummen.