Ditlev-Simonsen takket «tantene» for hyttebygg

Oslo-ordfører Per Ditlev-Simonsens familie skal ifølge Dagens Næringsliv ha investert penger fra hemmelige kontoer i Sveits i minst én norsk eiendom.

På begynnelsen av 1990-tallet ble det gjennomført en omfattende oppussing på en av hyttene som familien Ditlev-Simonsen eier, på Gålå i Gudbrandsdalen. I tillegg ble det bygget et nytt anneks ved siden av den eksisterende hytten.
Hytten, som i grunnboken har navnet Rustadstuen, har et bruksareal på 145 kvadratmeter, mens annekset er på 16 kvadratmeter.

Ifølge opplysninger som Dagens Næringsliv har innhentet, skal dokumentasjon på pengebruken blant annet finnes i hytteboken på Gålå, der «tantene i Sveits» får æren for hytteutbedringer.

Familien Ditlev-Simonsen har nektet å kommentere at «tantene i Sveits» har vært familiens kodenavn på kontoene i Sveits. Men Per Ditlev-Simonsen bekreftet fredag overfor Dagens Næringsliv at de ikke har verken tanter eller annen familie i Sveits.

Gålå-hytten eies av Hydros kommunikasjonsdirektør Cecilie Ditlev-Simonsen og skal være arvet av hennes mor. I hytteboken skal det ifølge DN stå at annekset ikke hadde blitt en realitet uten hjelp fra «tantene i Sveits». Fredag skrev DN at Cecilie Ditlev-Simonsen flere ganger skal ha reist til Sveits og tatt ut penger.
Hun vil ikke kommentere påstandene om at hytten skal være pusset opp med penger fra Sveits. Hennes far Per Ditlev-Simonsen var søndag ikke tilgjengelig for kommentar.