Illustrasjonsfoto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Disse tas ut ved en storstreik - byggenæringen rammes hardt

Det er mange selskaper fra byggenæringen på LOs streikeliste, men entreprenørene er foreløpig sparsomme med kommentarene.

Audun Lågøyr i Skanska er avventende med kommentarer rundt LOs liste. Arkivfoto: Madeleine Bergheim

LO krevde mandag meklingen i tariffoppgjøret mellom LO og NHO avsluttet. De meddelte plassfratredelse og varslet om at konflikt iverksettes fra søndag 8. april.

LO presenterte samtidig en oversikt over hvilke bedrifter som tas ut ved en eventuell storstreik.

Hele listen som LO har levert til Riksmekleren finner du her.

Listen, som inkluderer en rekke avdelinger i blant annet Skanska, Veidekke Entreprenør, Rockwool, Backe, Norstone, Adecco, BlockWatne, BetonmastHæhre og Kruse Smith, viser at store deler av byggenæringen rammes hardt ved en storstreik.

- Vi har ingen umiddelbar kommentar til LOs liste, sier kommunikasjonsdirektør Audun Lågøyr i Skanska.

Entreprenørselskapet er blant de som rammes aller hardest med 17 avdelinger på listen.

Avventende også hos Kruse Smith

Også hos Kruse Smith, som er en av de andre store entreprenørene som står i fare for å bli rammet, er de avventende.

Erik Dale, kommuniksjons- og organisasdirektør i Kruse Smith, har ingen umiddelbare kommentarer til at entreprenøren er blant de som rammes av en eventuell storstreik. Arkivfoto.

- Med tanke på streikeuttak så har vi ikke noen umiddelbare kommentarer, skriver kommunikasjons- og organisasjonsdirektør Erik Dale i en SMS til Byggeindustrien.

LO: Forbereder oss til streik

LO-leder Hans Christian Gabrielsen. Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix

LO sier i en melding at det ikke har vært mulig å komme frem til å en løsning, og at de forbereder seg til streik.

- Vi har alltid som utgangspunkt at vi skal komme til enighet under en mekling. Vi har krevende tema på bordet. LO konstaterer at det ikke har vært mulig å komme fram til en løsning, og begjærer dermed den frivillige meklingen avbrutt, sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen i en pressemelding tirsdag.

- Vi forhandler om viktige saker for våre medlemmer, og derfor forbereder vi oss også til streik dersom vi ikke skulle bli enig. På bordet ligger våre krav om en mer rettferdig pensjon og bedret kjøpekraft, og også krav knyttet til reise, kost og losji for utsendte arbeidstakere, sier han videre.

Tvungen mekling

Riksmekleren har innkalt partene til tvungen mekling onsdag klokken 10.00. Han har nå frist til midnatt lørdag 7. april for å unngå konflikt.

Dersom konflikten iverksettes, vil en eventuell utvidelse varsles fire dager før iverksetting. Streiken omfatter nærmere 30.000 av LOs medlemmer i privat sektor. Streiken omfatter ikke lærlinger.