Olaf Rimstad (t.v.) og Johnny Hoff i Deco Systems viser frem sitt nye produkt som er et av de nominerte til Byggenæringens Innovasjonspris. Arkivfoto: Christian Aarhus

Disse er nominert til Byggenæringens Innovasjonspris

Da er det klart hvem som er med i finalerunden og skal kjempe om seieren i Byggenæringens Innovasjonspris 2017

Juryen som ledes av Kristin Malonæs har nå evaluert alle innkomne søknader og kommet frem til 8 kandidater som skal presentere seg for juryen den 15. september. Deretter blir det opp til juryen å kåre en vinner.

- Det har vært mange spennende kandidater og et stort spenn blant deltagerne. Vi har vært opptatt av å følge kriteriene når vi har vurdert hver enkelt kandidat, og sett etter både det innovative, om det har en digital og/eller bærekraftig gevinst, at løsningen er i funksjon og sist men ikke minst potensiale til bred anvendelse, sier juryleder Kristin Malonæs i en pressemelding.

De nominerte i tilfeldig rekkefølge er:

«Byggemappen» innlevert av Lean Konseptutvikling AS

«Termowood» innlevert av Termowood AS

«Waterseal» innlevert av Hey`di AS

«Protan Blueproof» innlevert av Protan AS

«Bimsync» innlevert av Catenda AS

«Rimol Miljøpark» innlevert av AF Decom

«Arstyl LS1 Smygplate» innlevert av Deco Systems AS

«Cliwi» innlevert av HeatWork AS

De nominerte vil bli presentert på www.byggreisdeg.no og Facebook i løpet av sommeren. Vinneren blir presentert på åpningskonferansen av Det Norske Byggemøte onsdag 18.oktober.

Juryen

Juryen ledes av Kristin Malonæs, direktør for Customer Operations i Innovasjon Norge. Hun har med seg ekspedisjonssjef i Kommunal- og moderniseringsdepartementet, Ann Ingeborg Hjetland, administrerende direktør i Byggenæringens Landsforening, Jon Sandnes og styreleder Virke Byggevarehandel, Knut Strand Jacobsen.

Kriterier for konkurransen i 2017
Byggenæringens Innovasjonspris 2017 skal deles ut til et firma/organisasjon eller person som har gjort en særlig innsats når det gjelder innovasjon knyttet til prosesser, produkter og tjenester samt bidratt til en mer digital og/eller bærekraftig (miljø, økonomi, samfunn) Byggenæring. Løsningen skal være i funksjon og kunne dokumentere økt konkurransekraft, verdiskapning å ha potensiale for bred anvendelse.