Foto: Lars Kristian FadnesFoto: Edvin FossFoto: Morten HovelsenFoto: Acciona Ghella Joint VentureFoto: Kurt EvensenFoto: Oskar Hove ZimmerFoto: Edvin FossFoto: Svein SkeideFoto: Pål Martin Enstad HansenFoto: Karl-Marius Sneisen

Disse bildene er med i finalen i fotokonkurransen om norsk fjellsprengning i 2020

I år kom det inn veldig mange gode kandidater til fotokonkurransen om norsk fjellsprengning.
Juryen har valgt å ta med hele ti bilder til finalen i år.

I 2020 er det fjerde gang man skal kåre vinnerne i fotokonkurransen om norsk fjellsprengning. I år var det mange gode deltakere – så juryen valgte å ta med hele ti bilder i finalen.

Det norske fjell- og tunnelmiljøet har en innholdsrik og mangfoldig historie. Opp gjennom årene er det gjennomført en lang rekke både kompliserte og banebrytende prosjekter, og den norske fjellsprengeren har utviklet seg til å besitte kompetanse i verdensklasse.

For å bidra til å ta vare på viktige historiske minner - og ikke minst vise frem hvordan dagens bransje arbeider - ønsket flere ildsjeler i Norsk Forening for Fjellsprengningsteknikk (NFF) å invitere inn til en fotokonkurranse for å vise frem bransjen vår på en noe utradisjonell måte. Med seg på laget fikk de Byggeindustrien/bygg.no. Nå arrangeres runde fire i konkurransen.

Temaet for konkurransen har vært bergsprenging over og under jord og bildene skal gjenspeile dette.

Juryen startet arbeidet i løpet av sommeren 2020 og inviterte interesserte til å sende inn bilder til konkurransen. Dette skjedde via Byggeindustrien og bygg.no, samt via andre kanaler gjennom NFF. Det er gjennomført flere møter i juryen, som har brukt mye tid på å gå gjennom de innsendte bildene i sin vurdering, og man har kommet frem til hvilke kandidater som skal gå til finalen.

Vinnerne blir offentliggjort torsdag 26. november 2020.

1. premie: Fotoutstyr til en verdi av kr. 10.000
2. premie: Fotoutstyr til en verdi av kr. 5.000
Juryen består av: Kjersti Kvalheim Dunham, Thor Skjeggedal, Nils Røren og Arve Brekkhus.