Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Dialog om omstridt Picasso-verk

Picassos arvinger og Kommunaldepartementet (KMD) har innledet samtaler om hvordan kunstverkene til Pablo Picasso skal forvaltes når Y-blokka rives.

Y-blokka i Regjeringskvartalet er besluttet revet etter angrepene 22. juli 2011. Picasso-verkene «Fiskerne» og «Måken» er integrert i bygningen. Picasso Administration (AFP) forvalter rettighetene til Pablo Picassos arvinger og har tidligere uttrykt skuffelse og frustrasjon over at regjeringen ikke har konsultert dem når de avgjorde Y-blokkas skjebne. Det ble tidligere i sommer ymtet frampå om å gå rettens vei med saken. Etter samtalene tirsdag har pipa fått en annen låt:

– Det var ganske god tone i dag, akkurat slik vi håpet og forventet. Det var første gang vi har fått sjansen til å uttrykke våre bekymringer og følelser, og vi har samtidig fått en slags forklaring på valgene de norske myndighetene har tatt. Det skjedde grusomme ting her [i Regjeringskvartalet], en bakgrunn som gjør det enda mer viktig å i fellesskap finne fram til en god løsning. Man må ha en dialog, det tjener ingen å krangle om dette, sier Claudia Andrieu i Picasso Administration (AFP) til NTB.