Slik er Mona Lisa sikret i Louvre i Paris. Foto: AP Photo/Markus SchreiberSynnøve Lyssand Sandberg, byggeherredirektør i Statsbygg, signerer avtalen. Foto: Trond A. Isaksen / StatsbyggIda Bronken, prosjektleder for samlingsutstillingen i det nye Nasjonalmuseet. Foto: Trond A. Isaksen / StatsbyggFoto: Trond A. Isaksen / StatsbyggFoto: Trond A. Isaksen / StatsbyggFoto: Trond A. Isaksen / StatsbyggFoto: Trond A. Isaksen / Statsbygg

Det nye Nasjonalmuseet får samme glass som Mona Lisa

Både Mona Lisa og de britiske kronjuvelene bor bak glass fra Goppion. Nå skal italienerne også levere utstillingsmontere til det nye Nasjonalmuseet.

Statsbygg signerte fredag 2. februar kontrakt med det italienske monterfirmaet Goppion. Firmaet skal levere 300 utstillingsmontere til samlingsutstillingen i det nye Nasjonalmuseet. Kontrakten har en verdi på 100 millioner kroner.

– Monterne fra Goppion vil gi gode vilkår for kunsten i det nye Nasjonalmuseet. De britiske kronjuvelene i Tower of London og Mona Lisa i Louvre i Paris har tilhold i montre fra Goppion, forteller Synnøve Lyssand Sandberg, byggeherredirektør i Statsbygg i en pressemelding.

Goppion har fra oppstart i 1952 vært opptatt av forskning, utvikling og innovasjon. For kunst i monter er det mange faktorer som spiller inn; ventilasjon, klima, sikkerhet, bevaring, funksjonalitet, lys og estetikk – monterne fra Goppion ivaretar disse forholdene.

Oppdraget består av tyve ulike monterutforminger, inkludert montre spesialdesignet for det nye museet.

– Dette innkjøpet er et stort skritt på veien mot det nye Nasjonalmuseet. Vi gleder oss til å samarbeide med et så profesjonelt og erfarent firma, sier Ida Bronken, prosjektleder for samlingsutstillingen i det nye Nasjonalmuseet.

Goppion har erfaring fra flere museumsprosjekter internasjonalt, og kan skilte med store og komplekse oppdrag for museer som Louvre i Paris, British Museum og Victoria and Albert Museum i London, Rijksmuseum i Amsterdam, Museo dell’Opera del Duomo i Firenze, Museum of Fine Arts i Boston og National Museum of African-American History and Culture i Washington.