Den aller første av totalt 87 nye og moderne trikker ble vist fram i Sporveiens vognhall på Grefsen mandag formiddag. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Den første nye Oslo-trikken har ankommet hovedstaden

Den første av de 87 nye trikkene i Oslo er nå på plass. I tiden framover skal Sporveien starte testkjøring.

Trikken ble vist fram i Sporveiens vognhall på Grefsen mandag formiddag. Både byrådsleder Raymond Johansen (Ap) og byråd for miljø og samferdsel Lan Marie Berg (MDG) deltok på lanseringen.

De nye trikkene kommer etter at Sporveien i 2018 inngikk en kontrakt med den spanske leverandøren CAF om levering av 87 nye, moderne trikker til hovedstaden.

Det er plass til 220 passasjerer på hver trikk, noe som øker kapasiteten fra dagens nivå. Videre skal trikkenes utforming, med flere dører og ingen trapper, gjøre trikkens tidsbruk per holdeplass kortere enn i dag.

I løpet av høsten kommer det to trikker til Oslo som skal testes på skinnene i hovedstaden. Det skal også gjennomføres opplæring av personell før trikkene er klare til å frakte Oslo-borgere.

I tillegg til nye trikker skal trikkeinfrastrukturen, bygatene og trikkens baser få en oppgradering i en periode fram til 2024.