Danfoss Värmepumpar AB (Thermia) blir en del av Stiebel Eltron

Stiebel Eltron og Danfoss A/S har inngått en avtale om at Stiebel Eltron kjøper Thermia, som inkluderer Danfoss Värmepumpar AB i Arvika, Sverige samt virksomheter i Finland og Norge.

Danfoss Värmepumpar AB, med varemerket Thermia, er store innen varmepumpemarkedet i Norden med en årlig omsetning på ca. 650 millioner kroner. Danfoss Värmepumpar AB er lokalisert i Arvika, Sverige, og har 210 ansatte i Sverige, Finland og Norge.

- Thermias sterke posisjon i Norden og den moderne produktporteføljen er et perfekt tillegg til Stiebel Eltron-konsernets satsing på oppvarming og kjøling med fornybar energi. Det sterke produkttilbudet fra Thermia vil hjelpe Stiebel Eltron-gruppen med å utvikle virksomheten i andre markeder dominert av væske/vann-varmepumper, sier Dr. Nicholas Matten, Chief Operating Officer (CSO) i Stiebel Eltron.

Dr. Kai Schiefelbein, COO (Chief Operational Officer) i Stiebel Eltron Group legger til:

- Da det er svært lite overlapping mellom produktseriene og markedene der selskapene er sterke, vil kombinasjonen av Thermia og Stiebel Eltron bidra til å sikre posisjonen til vår samlede virksomhet i et stadig mer konkurranseutsatt europeisk varme-marked. Det er stor mulighet for å skape synergier ved å utvikle felles tekniske plattformer og felles innkjøp.

Danfoss-konsernet vil fortsatt levere varmepumpeteknologi til Stiebel Eltron og fortsette å være distributør av Danfoss-merkede varmepumper på enkelte utvalgte markeder, inkludert Danmark.

- Med dette strategiske salget, har vi tatt det neste skrittet for å sikre et klart fokus på kjernen i vår varmepumpeaktivitet, som i fremtiden fokuserer på å levere avanserte komponenter og nøkkelteknologier for varmepumper. Etter salget er, varmepumpens applikasjon og aktiviteter knyttet til å utvikle og levere nøkkelteknologier til den globale varmepumpeindustrien, fortsatt en svært viktig prioritering og vekstmulighet for Danfoss, sier Kim Fausing, konsernsjef i Danfoss.