CURA-gruppen prosjekterer nye Tønsberg sykehus

Sykehuset Vestfold har tildelt CURA-gruppen oppdraget med å prosjektere nye Tønsberg sykehus. Kontraktsverdi inklusive opsjoner er estimert til 150-200 millioner kroner.

CURA-gruppen består av Multiconsult ASA, Hjellnes Consult AS, Erichsen & Horgen, LINK Arkitektur AS, Henning Larsen Architects og Bølgeblikk Arkitekter.

-Dette er en stor seier for alle oss i CURA-gruppen. Det nye sykehuset er et krevende prosjekt og vi vet konkurransen har vært hard. Nært samarbeid har vært nøkkelen til at vi har lykkes med å synliggjøre den faglige kvaliteten som ligger i CURA-gruppen. Samarbeidet skal dyrkes videre, også når det gjelder eier og brukere, sier Christian Nørgaard Madsen, konserndirektør i Multiconsult.

Kontraktsperioden er for ca. 5 år. Kontrakten består av forprosjekt til en kontraktsverdi på 30-40 millioner, samt opsjoner på detaljprosjektering og oppfølging i byggeperioden. Den totale kontraktsverdien inkludert opsjoner er estimert til NOK 150-200 mill.

Arbeidet med den første fasen vil starte umiddelbart og det meste av arbeidet vil være ferdig i løpet av de første 2-3 årene.

-Dette er et prosjekt med høye ambisjoner. Det er da ekstra moro at vi har innfridd kundens høye forventninger til det tekniske innholdet i tilbudet. Dette forplikter, men er samtidig en utfordring vårt sterke prosjekt-teamet gleder til å ta fatt på, sier Erlend Bere, markedssjef Bygg & eiendom i Multiconsult.