Foto: Combiwood

Combi Group satser i det norske markedet

Estiske Combi Group satser i det norske markedet med etableringen av selskapet Combiwood Norge AS.

– Combiwood Norge AS er et nystartet firma som satser tungt inn mot byggevarehandelen med produkter innenfor interiørtre som listverk, utforinger, panel, limtreplater, dekor, dørkarmer, heter det i en pressemelding.

Bak etableringen står konsernet Combi Group i Estland med datterselskapet Combiwood. De har en produksjon og distribusjon av 35 millioner løpemeter listverk og en omsetning på rundt en én milliarder norske kroner.

All distribusjon har tidligere blitt foretatt via grossister og andre produsenter. Nå velger konsernet å satse direkte i markedet med eget salgs- og logistikkselskap i Norge.

Med seg på laget i etableringen har Combiwood fått med Truls Skaugen, tidligere marketing- og kommunikasjonssjef i Södra Wood. Han er fungerende daglig leder og vil sørge for oppstart og igangsettelse av virksomheten i Norge fra og med 1. november 2016. Det er også gjort flere ansettelser i det nye selskapet, hvor flere kommer fra Södra Wood. Petter Nordli (tidl. distrktssjef i Södra Wood) og Anders Tingsrud (som tidligere jobbet med kundeservice- og logistikk Södra Wood) tiltrer sine stillinger i selskapet 1.desember. Terje Rusten (tidl. Salgssjef i Södra Wood) og Magne Stige (tidligere innkjøpssjef Södra Wood) tiltrer sine stillinger i februar neste år.

– Selskapet har som mål å være rigget og klar for leveranser til det norske markedet i løpet av 1. kvartal 2017 og har klare ambisjoner om å bli den ledende aktør innenfor interiørtre- segmentet. Selv om vi har tydelige og store ambisjoner så er vi ydmyke i forhold til at det ligger et hardt og stort arbeid foran oss, men ser med glede og spenning frem til å bygge opp denne virksomheten sammen med Combi Group, uttaler Truls Skaugen i meldingen.