MortenBakken (f.v), Geir Lippestad og Rune Hanse.

Caverion fornyet inneklimaet på Trosterud skole

Caverion har installerte et nytt ventilasjonsanlegg på Trosterud skole. Skolen har hatt vanlig drift under utbyggingen, og alle elevene har vært tilstede.

- Her har vi gjort noe helt nytt fordi alle elevene og lærerne har vært tilstede mens installasjon av et nyutviklet ventilasjonsanlegg fant sted. Samarbeidet mellom skolen, Undervisningsbygg og totalentreprenør Caverion har fungert veldig bra, sier byråd for næring og eierskap Geir Lippestad, ifølge en pressmelding fra Caverion.

Han deltok på feiringen av det ferdige innovasjonsprosjektet fredag forrige uke, sammen med en fornøyd rektor og alle elevene på Trosterud skole.

Magnar Skår, seksjonsleder i Undervisningsbygg, kunne fortelle at etter en konkurranse i mark

edet, fikk Caverion muligheten til å prøve ut nye prinsipper på Trosterud.

- Vi ser nå på muligheten til å videreføre prinsippene i konkurranser på kommende prosjekter. Vi ser et potensial for besparelser, understreket Skår.

Elevene merker forskjell

KlimaTak, som ble utviklet av Caverion i 1997 er installert på over 2,5 millioner kvadratmeter på private og offentlige bygg i Norge.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Nestleder i Elevrådet Hana Mir (f.v.), rektor Henriette Randsborg og elevrådsleder Kian Heggernes.

Løsningen ble videreutviklet for Trosterud skole uten at skolen måtte stenges og elevene undervises andre steder.

Elevrådsleder Kian Heggernes (10) sier hun har merket stor forskjell.

- Før var det tett luft og vanskelig å konsentrere seg. Vi måtte også ha på jakke inne på vinteren, men det må vi ikke nå lenger.

- Ja, nå er det mye lettere å fokusere og vi slipper å fryse, sier nestleder i elevrådet, Hana Mir (8).

Ferdig før frist

Prosjektleder hos Caverion, Rune Hansen, forteller at fordi alle parter var med fra tidlig fase og planla godt, ble man ferdig to måneder før fristen.

Adm. direktør for Caverion, Knut Gaaserud håper erfaringene fra prosjektet vil legge føringer for fremtidige anbudskonkurranser og prosjektgjennomføringer.

- Jeg er rimelig sikker på at jeg snakker for majoriteten av leverandørmarkedet når jeg sier at slike offentlige innkjøp vil vi ha mer av , sier han.