Salgssjef anleggsmaskiner i AK Maskiner AS, Bjørn Furu (til venstre), distriktssjef Aust-Agder/Vest-Agder Jon Berntsen og distriktssjef Oppland/Akershus Roger Lerberg på den nye hjullasteren Case 321 F på Gardermoen onsdag.Produktsjef for landbruksmaskiner i AK Maskiner AS, Thomas Nischler, viser stolt frem den nye traktoren Case Puma 165 CVX.

Case-maskiner på turné

Med Case On Tour viser AK Maskiner AS frem sine siste nyheter i store deler av landet.

I går startet rundturen på Furnes ved Hamar, og i dag har AK Maskiner rigget seg til på den gamle flystripa på Gardermoen.

– Med Case On Tour treffer vi kunder og forhandlere rundt omkring i Sør-Norge. Her får de en ypperlig mulighet til å bli kjent med de nye maskinene våre, sier salgssjef for anleggsmaskiner, Bjørn Furu til Byggeindustrien.

Yanmar-motor

Nyhetene som presenteres er Case CX 26 B, en 2,6 tonners korthekket gravemaskin med gummibelter. Maskinen har Yanmar-motor og Kawasaki hydraulikksystem. Motoren leveres uten partikkelfilter og Addblue, men klarer likevel avgasskravene til Steg III B.

– Dette er en av våre ni modeller i klassen for korthekkete minigravere, sier Furu.

Case-hydraulikk

Også 8-tonneren CX75CSR er med på turneen. Maskinen med stålbelter har Izuzu-motor og Case sitt eget hydraulikksystem.

– Denne finnes både med stål, gummi og pads på beltene. Maskinen oppfyller Steg III B, og er produsert i Japan, sier Furu.

Ellers viser AK Maskiner frem CX 145 CSR – en korthekket graver med egenvekt på 14,5 tonn og stålbelter. Maskinen har også Izuzu-motor og hydraulikksystem fra Case.

Ny hjullaster

– Det nyeste via har med oss er Case 321 F. Dette er en helt ny hjullaster som er produsert ved Case-fabrikken i Lece i Italia. Maskinen er prototypetestet under tøffe klimaforhold i Nord-Norge. Den kan leveres med High-Flow 130 liter foran. Maskinen er bygd som en stor konvensjonell hjullaster, og pendelen i bakakselen gir for øvrig god stabilitet. Motoren oppfyller kravene i Steg III B, sier Furu.

Trinnløs girkasse

Produktsjef for landbruksmaskiner i AK Maskiner AS, Thomas Nischler, viser stolt frem den nye traktoren Case Puma 165 CVX.

Av landbruksmaskiner vises blant andre frem den helt nye traktoren Case Puma 165 CVX, som produseres ved Case-fabrikken i Østerrike.

– Traktoren, som ble presentert på Sima-messen i Paris i forrige uke, har fått et nyutviklet tak med inntil 14 LED-lyslamper. Motoren på 6,7 liter yter 165 hk og oppfyller Steg IV. Maskinen har eksempelvis trinnløs girkasse, multicontroller spak og ny vendeteigsautomatikk og konfigurasjon til tipputtak i skjermen. Den har også en ny transmisjonssoftware og Grammer Active Leather Comfort sete, sier produktsjef landbruksmaskiner Thomas Nischler til Byggeindustrien.

Case On Tour skal også besøke Vigeland ved Kristiansand, Sola, Haugaland ved Haugesund, Voss, Molde, Åsen, Grong og til slutt Vinstra den 16. mars.