Byggmodul i positiv driv

Moelven ByggModul AS er i positiv drift om dagen og har fått flere bestillinger som sikrer full drift på alle tre produksjonslinjer fram til august.

Bedriften er på 35 prosent av årsbudsjett og har solgt for 115 millioner siden påske.

Direktør Hans Erik Stadshaug i Moelven ByggModul AS syntes det er svært hyggelig og gleder seg over å kunne konstantere at bedriften trolig er kommet i normal gjenge igjen etter noen tøffe måneder med stillstands i ordreinngangen.

- I løpet av april måned har vi solgt en fjerdedel av årsproduksjonen, og de største prosjektene dreier seg om leiligheter, to skoler, omsorgsbygg, hybelbygg, kontorer og forlegninger. Salgene representerer til sammen over 700 nye moduler som skal produseres og en salgsinntekt på 115 millioner siden påske, sier Stadshaug.

Stadshaug syntes det er vel verdt å merke seg leilighetsordren.

- Dette er den første leilighetsordren vi har fått på over 20 måneder. Vi er litt usikre på hvordan vi skal tolke det, og vi er forsiktige med å tro for mye. Men en slik ordre i kombinasjon med andre tegn i markedet kan tyde på at en dramatisk rentenedgang de siste månedene kan ha hatt sin virkning, sier Stadshaug.

Men bedriften rapporterer om korte leveringstider på innkomne prosjekter.

- Det kan bli vanskelig å få ferdig alle tegninger og materialer slik vi ønsker. Imidlertid er dette utfordringer vi gjerne tar med for å være i den heldige ordresituasjonen vi nå opplever om vi sammenlikner oss med andre i byggmarkedet. Jeg ber alle ha tålmodighet og forståelse for de situasjoner som kan oppstå i produksjonen, sier Stadshaug.