- Dette er bare begynnelsen på den nye norgessatsingen vår, sier May Rita Heggelund som tiltrer som administrerende direktør i Byggmax 1. september 2016. Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen

Byggmax: Skal åpne dobbelt så mange butikker i Norge

- Vi skal bygge Norge, sier May Rita Heggelund, påtroppende administrerende direktør for Byggmax Norge. 

Byggevarekjeden Byggmax har i dag 31 varehus her til lands, men i løpet av et par år skal antallet butikker bli hele 65. Staben med ansatte skal også fordobles.

Det var Nordåsdalen i Bergen Rådal som fikk æren av å få det første Byggmax-varehuset i 2016.

- Dette er bare begynnelsen på den nye norgessatsingen vår, sier Heggelund som tiltrer som administrerende direktør i Byggmax 1. september 2016. Heggelund kommer fra stillingen som administrerende direktør i Herføll Gruppen.

- Vi skal bygge Norge, og vi skal være der folk ferdes. God beliggenhet er viktig. Det skal være enkelt for folk å komme til oss og skaffe seg de beste byggevarene til den rimeligste prisen, sier hun i en pressemelding.

Heggelund legger til at Byggmax er på jakt etter gode butikktomter over hele Norge. Hun utlover ”finnerlønn” på opp til 100.000 kroner til den som er først ute med å foreslå en tomt som de velger å bygge butikk på. Med en fordobling av antall varehus blir det også en fordobling av antall ansatte. Heggelund regner med at Byggmax Norge på sikt vil ha rundt 500 ansatte.

- I tillegg vil opprettelsen av så mange varehus spredt over hele Norge også skape ringvirkninger til det lokale næringslivet. Vi trekker folk til varehusene våre som også andre virksomheter kan ha glede av. Dessuten er vi ikke bare rimelige for privatpersoner, men også for proffkunder som ønsker forbedrede marginer er velkommen til oss, legger hun til.

Hun tror at Byggmax vil spille en viktig rolle i de usikre tidene vi nå går inn i.

- Det blir viktigere for oss å forbedre hjemmene våre og bygge ut, uten å måtte betale for mye for det. Dessuten har nordmenn alltid vært et nevenyttig folkeslag som liker å bygge selv, sier hun.