Byggforskserien og Våtromsnormen i ny drakt

Byggforskseriens og Byggebransjens våtromsnorm har fått nye nettsider. Sidene fungerer nå like bra på alle skjermstørrelser, og har fått en bedre søkefunksjon.

Det nye designet er utviklet for å gjøre nettsidene til et enda bedre digitalt arbeidsverktøy.

Enklere navigering og bedre søkefunksjon

– Gjennom undersøkelser har brukerne våre gitt tilbakemelding om at søkefunksjonen i Byggforskserien og Byggebransjens våtromsnorm må bli bedre. I den nye versjonen er søket kraftig forbedret og vil gi mer relevante søkeresultater med flere filtreringsmuligheter. Det blir også mulig å søke direkte i figurer, sier markeds- og kommunikasjonssjef Veslemøy Nestvold i SINTEF Byggforsk.

Visningen av anvisninger tilpasses alle skjermstørrelser, med større figurer og mer lesbar font. Utskriftsformatet blir også bedre. Nestvold er veldig spent på hvordan løsningen blir mottatt blant kundene og oppfordrer alle til å gi tilbakemelding med innspill til forbedringer eller tillegg.

Daglig leder Cato O. Karlsen i Fagrådet for våtrom er svært fornøyd med at Våtromsnormen nå er mye mer tilgjengelig enn tidligere. – Nå vil alle med abonnement kunne bruke Våtromsnormen på alle plattformer, inklusive mobilen, sier Karlsen.

TEK-sjekk Energi – ny nettversjon kommer

TEK-sjekk Energi er et program som kontrollberegner bygninger i forhold til energikrav i byggteknisk forskrift, NVE sin energimerkeordning for bygninger, og kriterier for passivhus i NS 3700 og NS 3701.

– Vi har i lengre tid jobbet med utvikling av en nettversjon av beregningsprogrammet, og fra 3. mars vil alle våre abonnenter som har komplett versjon av Byggforskserien få tilgang til en beta-versjon av programmet, forteller Nestvold.

Den nye applikasjonen er utviklet med basis i regnearket som abonnentene kjenner fra før.

Nye adresser
Byggforskserien har nå adressen www.byggforsk.no og Våtromsnormen har adressen www.byggforsk.no/vaatromsnormen. Trafikk til de gamle adressene vil bli omdirigert til ny adresse automatisk. Snarveier til anvisninger som du har i nettleseren, som peker på den gamle løsningen, vil også bli dirigert til riktig anvisning.