Atle Bakke og Tore Andresen i Ski Bygg blir snart en del av XL-BYGG-kjeden.

Byggevarekjempen Ski Bygg går inn i XL-BYGG

Ski Bygg omsetter for 750 millioner årlig. Nå blir byggevarekjempen en del av XL-BYGG.

– Dette er en naturlig utvikling i takt med at byggevaremarkedet konsolideres og konkurransen skjerpes, sier daglig leder Atle Bakke i Ski Bygg i en melding til Byggeindustrien.

Ski Bygg er allerede en del av Mestergruppen som er eier av XL-BYGG.

– Overgangen blir dermed ikke veldig stor for våre 150 ansatte eller kundene våre, legger han til.

Atle Bakke mener det vil være en fordel for Ski Bygg å trekke veksler på en av bransjens største merkevarer. 

– Dette kombinert med fantastiske medarbeidere, tung fagkompetanse og bredt sortiment vil styrke vår markedsposisjon i Oslo og Viken, sier Bakke. 

Målet er å være på plass med ny profilering i før 2021-sesongen.

Kjededirektør Are Ellingsve i XL-BYGG ser fram til å få Ski Bygg på laget, og sier kjeden styrker posisjonen sin markant i østlandsområdet.

I XL-BYGG er de fornøyde med å få Ski Bygg inn i kjeden.

– For oss er det fantastisk morsomt at Ski Bygg har valgt XL-BYGG. Ski Bygg er Norges største byggevarehus, og er et opplevelsessenter innen trelast og byggevarer. Den unike kompetansen som sitter her, gleder vi oss til å dra nytte av i videreutviklingen av XL-BYGG konseptet. Med Ski Bygg på laget, styrker vi vår posisjon markant i østlandsregionen, sier Are Ellingsve, kjededirektør i XL-BYGG.

Prosessen frem til kjedebytte startet tidlig i høst. En arbeidsgruppe bestående av deltagere fra alle deler av organisasjonen har ifølge Ski Bygg gitt en entydig anbefaling om kjedebytte.

Tore Andresen, leder for arbeidsgruppen, mener faghandelsprofilen til XL-BYGG går godt sammen med mye av det Ski Bygg står for.

– Vi har vært, og skal fortsatt være proffens viktigste partner, samtidig som vi kan hjelpe privatkunden med store og små prosjekter, sier Andersen.

Ski Bygg har i tillegg til et hovedanlegg og sentrallager på Ski, fem proffsentere og ett kjøkkensenter.

Proffsenterne ligger i Askim, Ås, Enebakk, Fredrikstad og i Halden. Kjøkkensenteret ligger på Grini i Bærum. Ski Bygg omsetter drøye 750 millioner i året og har 150 medarbeidere.