Illustrasjon: Slyngstad Aamlid ArkitekterIllustrasjon: StatsbyggIllustrasjon: Slyngstad Aamlid ArkitekterIllustrasjon: Slyngstad Aamlid ArkitekterIllustrasjon: Slyngstad Aamlid Arkitekter

Bygger nytt, men ønsker seg vekk

Høgskolen i Sør-Trøndelag bygger et nytt teknologibygg på for over en halv milliard, men jobber samtidig for sammenslåing med NTNU og flytting.

Det skriver Adresseavisen på sine Adressa Pluss-sider.

Høgskolen i Sør-Trøndelag (HiST) bygger for 686 millioner kroner på Kalvskinnet i Trondheim. Samtidig jobbes det iherdig for sammenslåing med NTNU og teknologimiljøet på Gløshaugen.

Allerede neste høst kan sammenslåingen vedtas i Stortinget.

HiST-rektor Helge Klungland er, ifølge Adresseavisen, overbevist om at NTNU er den eneste rette for høyskolen. Men samtidig som rektoren ønsker at HiST-avdelingene slås sammen med de parallelle fagmiljøene ved NTNU på Gløshaugen, er han i ferd med å reise et kjempebygg for teknologi på Kalvskinnet.

Innflytting skal skje i januar 2017.

– Teknologibygget ble vedtatt før strukturdebatten kom. Siden 2008 har vi konsekvent fulgt vår tre-campus strategi. HiST befinner seg i en kritisk campussituasjon. Vi trenger lokaler nå, og ikke langt frem i tid. En eventuell fusjon med NTNU og samling av campus ved Gløshaugen ligger nok uansett et godt stykke inn i fremtiden, sier Klungland til Adressa.

Rektoren tror at høyskolestudenter vil kunne benytte bygget i flere år før noen eventuell sammenslåing, og sier overfor Adresseavisen at teknologibygget får en fleksibel utforming, og vil være attraktiv for andre etter den ønskede sammenslåingen med NTNU.