Hanne Embretsen (f.v.), Helene Mork, Ann-Sire Fjerdingstad (ordfører) Anders Høstmælingen, Morten Hotvedt, Fredrik Staubo Jensen

Bygger næringspark på 800 dekar

Den 800 dekar store Fiskumparken mellom Drammen og Kongsberg er klar. Byggingen starter til sommeren – rett før åpningen av nye E134.  

Vestaksen Eiendom står bak næringsparken som henvender seg spesielt til industri-, logistikk- og handelsbedrifter.

- Drømmekunden er Amazon. Her har vi plass til selskapets varehus for Norge, smiler administrerende direktør Morten Hotvedt som nå gir meglerne startsignal til å lansere parken i markedet.

Ordfører i vertskommunen Øvre Eiker, Ann Sire Fjerdingstad er begeistret. 

– Fiskumparken er det største næringsløftet vi noen gang har gjort i vår kommune. Jeg ser fram til at bedriftene tar i bruk parken, at det etableres arbeidsplasser her og at flere bosetter seg i nærområdet. Her på Fiskum ligger alt til rette, sier ordføreren.

Fremtidsperspektiv
Ordføreren er spesielt begeistret for Vestaksens fremtidsperspektiv, at parken planlegges for teknologiske nyvinninger, for eksempel selvgående busser.

Vestaksen-sjef Morten Hotvedt bekrefter at Fiskumparken vil tilby moderne løsninger.

- I Fiskumparken får vi 500.000 kvadratmeter bygg spesielt tilrettelagt for bedrifter innen logistikk, industri, handel, byggevare, proffhandel, kontor og lager, forteller Hotvedt. Byggingen i parken starter samtidig som den nye E134 mellom Damåsen og Saggrenda åpner. Det gir vesentlig kortere kjøretid på Europaveien som er korteste vei mellom Drammen og Haugesund.

Vest for Oslo

Vestaksen-sjefen og ordføreren er enige om at den store næringsparken på Fiskum blir et attraktivt alternativ for virksomheter som betjener markedene vestover fra Oslo, store markeder som omfatter Drammen, Kongsberg, Notodden, Ringerike, Telemark og Vestfold.

Ved inngangen til næringsparken vil det bli anlagt serviceanlegg for langtransport.

– Fiskumparken Opplevelser skal anlegges i samarbeid med «Tufteparken» som er en sosial og inkluderende arena der aktivitet og treningsglede står i fokus. Parken skal kunne benyttes av medarbeiderne i næringsparken og av tilreisende som ønsker å drive trening og være i aktivitet i sosiale og motiverende omgivelser, sier Hotvedt.

Vestaksens arkitekter, Astrup og Hellern AS, har solid erfaring med å utvikle næringsparker. Kontorets illustrasjoner viser terrengtilpassede løsninger for bygg og anlegg og understreker den fleksibiliteten som skal gjelde i Fiskumparken.