Havbrisveien 2 i den nye Kristiansund-bydelen Dalabukta. Illustrasjon: JAK Arkitekt

Bygger 200 boliger i ny Kristiansund-bydel

Finansgruppen Eiendom håper å bygge ut 200 boliger i det nye området Dalabukta i Kristiansund. Strand og Stubø Entreprenør bygger leiligheter for 46 millioner kroner i bydelsutviklingen.

Det skriver Finansgruppen Eiendom i en epost til Byggeindustrien denne uken.

Eiendomsutvikleren jobber, ifølge eposten, med fem forskjellige delfelter som de jobber med byggestart på. Allerede er 60 boliger bygget og innflyttet.

Strand og Stubø Entreprenør bygger Havbrisveien 2, et leilighetsprosjekt med 15 boliger i over tre etasjer, med parkeringsanlegg under.

Entreprenør Lars Sæterøy og sønn bygger rekkehusprosjektet Dalahelleren, og Nordvest Bygg og Eiendom bygger eneboligprosjektet Hildringen, som en del av samme bydelsutvikling.

Rekkehusprosjektet Dalahelleren. Illustrasjon: Norgeshus

– Hvis vi har markedet med oss, har vi lov til å bygge 200 boliger her. Så langt har det vært ganske bra respons, med over 100 interessenter på Havbrisveien 2 da den ble lagt ut. Problemet er at folk sitter på gjerdet, og det kan være tungt å selge før man har fått solgt ut nok boliger til at boligkjøperne kjenner presset. Det er også like dyrt å bygge i Kristiansund som det er på Østlandet, men med helt andre boligpriser, påpeker Bakken.