Marie Dishington er en av fire som har har fått internship i Backe i høst.

Byggenæringen trenger også tallknusere

BackeGruppen tar opp kampen om økonomistudentene, og har tatt inn fire på internship denne høsten.

– Vi skulle opprinnelig tilby én økonomistudent internship i høst. Men etter å ha møtt fire kandidater til intervju bestemte vi oss for å ta dem alle sammen, sier Ann-Cathrin Brochs Kvaale, HR-direktør i BackeGruppen.

Robin Sæterøy (24), Marie Dishington (25), Markus Hepsø (26) og Ola Waagaard (23) er de fire studentene som har jobbet fulltid for BackeGruppen i åtte uker i høst. De går alle siste året på masterstudier ved Handelshøyskolen BI i Oslo, og internshipet er en del av deres utdanningsløp. BackeGruppen er med på samarbeidet med BI for andre gang, og er opptatt av å få synliggjort Norges nest største bransje til økonomistudentene.

Nysgjerrig på en lite kjent bransje

De fire studentene har forskjellig studiebakgrunn og hadde ulik kjennskap til næringen fra før. De har fått spennende arbeidsoppgaver tilknyttet sine studiespesialiseringsretninger ved selskapets hovedkontor i Telenor Arena på Fornebu.

– Jeg ville gjøre noe annet enn et «vanlig» internship i et konsulentselskap , og byggenæringen visste jeg i utgangspunktet lite om. Det er en veldig lite profilert bransje på Handelshøyskolen BI . Derfor er det bra at BackeGruppen kan åpne økonomi-øynene våre for flere bransjer enn de tradisjonelle, forteller Ola.

Studierelevante oppgaver og mye ansvar

– En vanlig arbeidsdag starter tidlig, ettersom alle i avdelingen jeg jobber i er morgenfugler, forteller Robin. Det er noe annet enn å starte på forelesning klokken 12. Jeg har vært heldig og fått mye ansvar og varierte arbeidsoppgaver fra dag én. Det har vært veldig bra!

At BackeGruppen har lagt opp til at studentene skal utnytte sin fagkompetanse samtidig som de lærer mye nytt underveis, kan også Marie og Markus skrive under på.

– Her i BackeGruppen har vi fått oppgaver som er svært studierelevante. Vi får bidratt mye i den tiden vi er her, og slipper heldigvis å hente kaffe til sjefene, sier Marie.

– HR-avdelingen som jeg jobber i er relativt ny, så det er mye som fortsatt er i startfasen. Dermed får jeg jobbe tett med HR-direktøren og være med å påvirke fremtiden og veien videre for selskapet. Jeg får endelig brukt teori fra skolen i praksis, forteller Markus.

Oppfordrer andre i bransjen til å ta grep

Konsernsjef i BackeGruppen Eirik Gjelsvik er strålende fornøyd med årets internship-studenter. Gjelsvik mener det er viktig å vise at det finnes spennende jobber i byggenæringen, også for folk som ikke er ingeniørutdannet. I tillegg er han opptatt av det sterke bidraget som studentene har til bedriften under oppholdet.

– Disse studentene er toppstudenter - de er godt skolerte og veldig flinke. Studentene ser ofte ting på nye måter, utfordrer oss og har mye å bidra med. Dette er en ordning mange andre i bransjen bør delta på, ikke minst med tanke på det bedriftene selv får igjen for det, sier Gjelsvik.

Prosjektleder for internshipordningen på Karriereservice på BI, Judith Marie Holter, mener at BackeGruppen går foran som et godt eksempel med sin deltagelse i internshipordningen.

– Vi er åpne for flere bedrifter fra denne bransjen, og anbefaler å lære av BackeGruppen. De har gitt studentene utfordrende oppgaver på konsernnivå, og jeg vil si at den sterke involvering fra ledelsen i selskapet er svært positivt. Det viser at selskapet tar ordningen seriøst og vil satse på dette, sier Holter.

Det kan intern Ola skrive under på:

– Det har vært veldig lærerikt å se byggebransjen fra innsiden. Vi får være med å påvirke mye og jobber tett på sjefene. Og jeg har bare måttet hente kaffe til meg selv.