Bygder i Møre og Romsdal isolert på grunn av skred og skredfare

Bygda Eikesdalen i Molde kommune er isolert etter at det gikk et snøskred over fylkesvei 6012. Geiranger er isolert grunnet stor skredfare.

– I Eikesdalen er det noen som bor på innsiden av raset, og de er per definisjon isolert, sier operasjonsleder Arild Reite i Møre og Romsdal politidistrikt til NTB.

Molde kommune er varslet, og beredskapsferjeordningen på Eikesdalsvatnet er oppe og går, bekrefter beredskapsleder Jørgen Nordheim i Molde kommune overfor NTB.

Han opplyser at det bor mellom 60 og 70 personer i den isolerte bygda.

Ny vurdering torsdag

– Oppstår det kritiske situasjoner, som akutt sykdom, blir beredskapsferja iverksatt, sier han.

Torsdag morgen vil det bli gjort en ny vurdering av om veien kan åpnes igjen.

– Dersom veien ikke kan åpnes, vil vi sette i verk tiltak. Situasjonen vil avgjøre hvilke tiltak det vil bli, sier Nordheim.

Geiranger isolert

Fylkesveien til Geiranger i Stranda kommune ble også stengt onsdag på grunn av stor snøskredfare. Onsdag ettermiddag var en beredskapsferje som går til Hellesylt på plass i turistbygda, ifølge NRK.

– Så lenge vi ikke har skredsikre veier til bygda, vil dette bli et problem, sier ordfører Jan Ove Tryggestad (Sp) i Stranda kommune til kanalen.

Onsdag og torsdag har Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) varslet stor snøskredfare i Romsdal, i Trollheimen, på Sunnmøre og i Indre Fjordane. De advarer om at mildt vær med mye vind og nedbør kan føre til mange naturlig utløste løssnøskred i bratt terreng