buildingSMART-konferansen 2018

StedOslo, Norge
ArrangørbuildingSMART Norge
Fra17.04.2018
Til18.04.2018
TidspunktTirsdag kl 9.00 - onsdag kl 13.00

buildingSMART Norge-konferansen blir ny og annerledes i 2018. Både når det kommer til format og innhold. Konferansen flyttes til et av sentrums flotteste hoteller og utvides med en halv dag. Vi har også gleden av å invitere alle deltagende til helaftens middag med prisutdeling.

Det skjer veldig mye på mange plan i 2018. Ikke minst når det kommer til å knytte de mange og gode digitaliserings-initiativene sammen.

På konferansen vil vi peke på hvordan næringen kan digitalisere sine prosesser og hvorfor buildingSMART er den naturlige og nøytrale arenaen som gjør innovasjonen mulig. En utvikling og innovasjon som er tvingende nødvendig for å nå målene for effektivisering og bærekraft satt av en samlet byggenæring i «Digitalt veikart.»

– På årets konferanse vil vi forsøke å se åpenBIM i en større sammenheng, løfte blikket og ikke bruke forstørrelsesglass på den enkelte standard eller det enkelte verktøy. Vi vil se mer på hvordan åpenBIM gagner hele virksomheten og alle prosessene i et livsløpsperspektiv, sier daglig leder i buildingSMART Norge, Anstein Skinnarland.

Bredde og balanse
Ved å ha et fugleperspektiv har vi i år gått for større bredde, flere på scenen samtidig og dermed færre foredrag og et rolig tempo i avviklingen av konferansen. Programmet på hoved-dagen (17/4) vil bli delt inn i fire hoved-sesjoner viet temaene:

BIM i et virksomhetsperspektiv – her ser vi nærmere på hvordan store og små eierorganisasjoner nyttiggjør seg digitaliseringen for hele virksomheten og i hele livsløpet til deres anlegg eller eiendom..

BIM for infrastruktur - hvor vi sammen med blant andre Norconsult og BaneNor ser på IFC alignment, modenhet, hva - og ikke minst hvordan - man allerede i dag kan ta i bruk IFC for infrastruktur.

Hvorfor innovasjon? I denne bolken vil vi se på BIM i litt uvante sammenhenger. Blant annet kommer Human Innovation-cluster og vi vil få høre om hvordan man kan innovere, endre og digitalisere sammen i et prosessperspektiv, ved å eksperimentere, involvere og utvikle kulturer.

BIM brukt i produktsøk, varehandel og logistikk - det har skjedd mye innen «supply chain» det siste året. For å få et bredt perspektiv vil vi gjennomføre sesjonen som en Pecha Kucha med mange kjappe, konsise og morsomme foredrag.

Middag med prisutdeling - kvelden 17. april
Vi har i år lyst til å lage en mer eksklusiv og verdig ramme for våre gjeve prisutdelinger, og vil av den grunn avvikle disse under middagen. Som en del av prisutdelingen har vi også fått juryen til å velge ut de tre beste studentoppgavene. Disse vil bli presentert i forkant av middagen og det vil være opp til de deltagende å stemme fram vinneren. Vinneren mottar buildingSMARTs Studentpris på 10 000,- kroner.

Dag to: 18. april
I år ønsker vi å sette opp en halv dag ekstra for å tilby deltakerne et enda mer variert program» Programmet vil går fra morgenen av og avsluttes med en lunsj.

Dagen vil bli viet konkrete eksempler, spennende løsninger og uventede sammenhenger. Til disse foredragene er det noe mer begrenset plass, så husk å kryss av for deltagelse på påmeldingskjemaet!

Program og påmelding