Briter streiket mot polske arbeidere

Et britisk selskap har gjort om beslutningen om å ansette polske arbeidere, etter at britiske ansatte streiket og krevde at jobbene måtte gå til lokalbefolkningen.

Ledelsen ved et naturgassanlegg i Milford Haven i Wales hadde bestemt seg for å ansette et 40-talls utenlandske arbeidere, hovedsakelig polakker. Men det likte ikke de britiske arbeiderne, som gikk ut i en omfattende streik.

Streiken, sammen med sympatiaksjoner fra flere andre energianlegg rundt om i Storbritannia, tvang deretter ledelsen i selskapet Hertel til å love å bare ansette britiske arbeidere.

Hertel argumenterte først med at det var vanskelig å finne kvalifisert britisk arbeidskraft, men det mener britene er tullprat.

- Arbeidsledigheten er høy her hjemme, og det foreligger en avtale om at lokal arbeidskraft skal prioriteres. Men det har ikke skjedd. Dette er ikke et rasespørsmål, men handler om like vilkår for lokale arbeidere, sier en av de britiske ansatte på anlegget.

Tidligere i år brøt det ut storstreik ved et oljeraffineri i Lincolnshire i protest mot planen om å bruke innleid, utenlandsk arbeidskraft. Streiken ble avbrutt etter en overensstemmelse om at halvparten av arbeidsplassene skulle gå til briter.