Illustrasjon: Filter arkitekter

BRG vant stor skolekontrakt i Søgne

Søgne kommune og Vest-Agder fylkeskommune har kåret BREG Entreprenør og Filter arkitketer til vinner av konkurransen om nytt skolesenter i Søgne.

Byggherrene vil foreløpig ikke ut med hvor stor kontrakten er foreløpig, men det er ingen tvil om at det er snakk om en stor kontrakt. Prosjektet inneholder nemlig både ungdomsskole, videregående skole og idrettshall.

– Veldig gøy å vinne en så stor konkurranse, som vi har jobbet med i over et år. Vi har lagt ned mye arbeid i prosjektet, og da er det gøy at vi både er billigst og leverer det som er mest ønskelig for byggherren, sier Lars Reme, avdelingsleder i BRG Entreprenør til Fædrelandsvennen.

BRG og Filters forsalg, Synergos, vant i konkurranse med to andre forslag. Fevennen skriver at kontrakten trolig blir undertegnet i løpet av sommeren.

«Synergos er kompakt organisert rundt programmets forutsetning om «to separate skoler» med «Felles ryggrad». Ungdomsskolen og den videregående skolen består av hvert sitt bygningsvolum og uteområder med hver sin identitet. Synergos har prioritert å frikoble idrettsbygget fra skolen for å sikre god kontakt i den grønne aksen mellom sentrum og idrettsanleggene i vest. «Ryggraden» gir elevene og besøkende tilgang til hele anleggets skole, kultur- og idrettsfunksjoner», skriver juryen i sin begrunnelse.

Dersom alt går etter planen ligger det an til byggestart høsten 2020. Ungdomsskolen og idrettshallen er først ut, mens byggingen av de den videregående skolen etter planen skal starte i 2022.