Illustasjonsfoto: Adobe Stock / Chungking

BRG og Multiconsult moderniserer transformatorstasjon i Skien

BRG Entreprenør skal bygge, og Multiconsult skal prosjektere grunnarbeider samt nye bygg og konstruksjoner ved den omfattende moderniseringen av Rød transformatorstasjon i Skien kommune.

Rød transformatorstasjon er en sentral stasjon på Østlandet, da den er viktig for overføring av strøm mellom Vestlandet og Østlandet, samt mellom Sørlandet og Østlandet. Det meste av anlegget er fra 1960-tallet og tiden er derfor moden for å skifte ut komponenter og modernisere bygninger i henhold til nye forskriftskrav. BRG Entreprenør AS har en totalentreprise for Statnett på moderniseringen, og Multiconsult skal utføre prosjekteringsarbeidet, skriver rådgiveren i en pressemelding.

- Vi ser fram til et spennende og utfordrende oppdrag på Rød transformatorstasjon. I dette oppdraget vil vi trekke veksler på den solide kompetansen vi har på prosjektering av transformatorstasjoner i Multiconsult, sier avdelingsleder Lars Foyn i Multiconsult i meldingen.

På Rød transformatorstasjonen skal det bygges nytt kontrollbygg med tilhørende kabelføringsveier, grunnarbeid og fundamenter i høyspentanlegget, nytt oppmøtebygg og garasjebygg, transformatorsjakter samt riving og fjerning av eksisterende bygningsmasse.