Eirik Løtveit Pedersen (f.v.), Jon Karlsen, Olav Breivik og Jens Mellquist.

Breivik Holding kjøper Askim Mek Verksted av Glava

Onsdag ble det kjent at Breivik Holding AS kjøper Askim Mek Verksted AS av Glava AS. Samtidig selges også avdeling Koltek til fire av de ansatte.

Glava som har eid Askim Mekaniske Verksted AS siden 1967, har nå valgt å selge selskapet til Breivik Holding AS i Hobøl.

- Det var flere som var interessert i å kjøpe AMV, men Glava mener de har valgt den totalt sett beste løsningen, både for de ansatte, for kunder og for lokalsamfunnet. På denne måten sikres videre drift av både AMV og avdeling Koltek. Partene skal sammen arbeide for utvikling og harmonisering av virksomhetene allerede fra dags dato, heter det i en melding fra Glava.

Det er transaksjonsteamet fra kompetansesenteret i Tollboden i Fredrikstad som har bistått i prosessen.

Formell overtagelsesdato er satt til 01. april 2015.

Breivik Holding A/S heleid av Olav Breivik fra Hobøl. Omsetningen i konsernet (eks. avgifter) er på drøyt 1 milliarder kroner i 2014. Hovedaktiviteter er Bilforhandlervirksomhet – Bilbutikk1, Helse, Byggevare MAXBO (tre forretninger), Eiendom og Sveis og Industriservice gjennom VM Gruppen i Moss (VM sveis og montering as).

Gjennom oppkjøpet av de tradisjonsrike bedriftene Vestby Sveis og Industriservice og Moss Montering i 2014 dannet Breivik Holding grunnlaget for et nytt forretningsområde innenfor sertifisert sveis og industriservice.

- VM gruppens tilnærming til landbasert industriservice, byggkonstruksjon i metall og sertifisert sveis er i sterk vekst tross nedgang i markedet. Overtagelsen av AMV vil gjøre selskapet ennå mer komplett innenfor kjerneområdene til de to selskapene. Breivik Holding er glade for å kunne videreføre 115 års industrihistorie i Askim, og vil fortsette et godt samarbeid med ansatte, og gamle og nye kunder av AMV, heter det i meldingen.