Erik Veiby og Roy Holth starter lokalavis.

Bransjetopper starter ny lokalavis

Fredag kommer lokalavisen Mitt Kongsvinger ut for første gang på nett, og to kjente navn fra byggenæringen er med på eiersiden.

For på eiersiden i den nye avisen finner vi både Betong Øst-sjef Erik Veiby og Roy Holth. Holth leder Gunnar Holth Grusforretning og er en av de største eierne i AF Gruppen. Sammen med fagpresseforlaget Ask Media står de bak den nye satsingen.

- Mitt Kongsvinger blir en ren nettavis, og skal henvende seg til innbyggerne i Kongsvinger kommune, skriver den nye avisa i en pressemelding.

- Vi starter ny lokalavis på nett for Kongsvinger by fordi vi som bor her savner lokalstoff fra Kongsvinger, nyheter og informasjon om alt som skjer. Kongsvinger som mange andre småbyer jobber for å øke tilflytting, skaffe arbeidsplasser og godt lokalmiljø. Dette synes vi ikke dagens medier har fokus på, og derfor starter vi opp mittkongsvinger.no, sier Veiby til Byggeindustrien.

- Kommer dere til å investere i flere aviser?

- Dette blir spennende å se om lokalbefolkningen er enig med oss i behovet, vi har i hvert fall fått meget gode mediefolk med oss på laget. Hvorvidt vi skal satse andre steder gjenstår å se, men først og fremst skal vi forsøke å lykkes med dette prosjektet, svarer han.

Selskapet har overtatt eierskapet til Facebook-siden MittKongsvinger, som har en aktiv gruppe med rundt 12.000 følgere.

Redaktør for nysatsingen blir tidligere sportsjef i TV2 og tidligere sjefredaktør i konkurrent Glåmdølen, Bjørn Taalesen.