Fire T-banelinjer er berørt etter tunnelbrannen mellom Ensjø og Helsfyr natt til mandag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Brannvesenet går inn i T-banetunnel etter brann i Oslo

Folk fra brannvesenet er sendt inn i T-banetunnelen ved Helsfyr etter brannen natt til mandag. Det blir ingen T-banetrafikk forbi stedet mandag.

Nødetatene rykket ut da det kom melding om at det brant i en sveisevogn i tunnelen. Ved 3.20-tiden opplyste Oslo politidistrikt at arbeiderne hadde evakuert seg selv, og at ingen personer var kommet til skade.

– Vi har fått bekreftet at alle er ute, og det er ingen personskader. Men brannvesenet sier det brenner ganske kraftig i den vognen. Tunnelen er også ganske røykfylt, og det kommer røyk ut på Helsfyr-siden, sa operasjonsleder Christian Krohn Engeseth til NTB.

Beboerne i området ble bedt om å lukke vinduene.

Eksplosjon

Det er flasker med propan og acetylen på sveisevognen, som står rundt 300 meter inne i tunnelen.

Like før klokken 4 opplyste politiet på Twitter at en eller flere flasker hadde eksplodert. Det førte blant annet til at flere glassruter på Helsfyr T-banestasjon ble blåst ut, men ingen personer kom til skade i forbindelse med dette.

Ved 4.30-tiden vurderte brannvesenet det som for farlig å sende folk inn i tunnelen. Situasjonen ble da beskrevet som uavklart. Drøyt to timer senere hadde en drone blitt sendt inn, og det ble konstatert at det ikke lenger var noen pågående brann. Dermed kunne brannmannskaper begynne å ta seg inn til brannstedet.

Full stans

– Dette er en alvorlig brann, og det blir full stans i trafikken forbi brannstedet mandag. Avganger østfra vil snu på Brynseng, sier pressevakt Øystein Dahl Johansen i Ruter til NTB.

Rett over klokken 5 opplyste Sporveien på Twitter at det ikke blir T-banedrift mellom Brynseng og Tøyen. Det settes opp busser på denne strekningen.

I en pressemelding klokken 5.45 opplyste Sporveien at T-banens line 4 er innstilt. Linje kjører mellom Holmenkollen og Majorstuen. Linje 2 kjører mellom Østerås og Hasle, mens linje 3 går mellom Kolsås og Storo. Linje 5 kjører mellom Sognsvann og Vestli, som normalt.

Bruk alternativer

Løren stasjon er også stengt. Johansen oppfordrer folk til å følge med i reiseplanleggeren og på ruter.no.

– Det blir oppdatert så raskt som mulig, sier pressevakten, som har en klar oppfordring før morgenrushet:

– Dersom du har alternative måter å reise på, så bruk dem.

Brannstedet ligger mellom Oslo sentrum og T-banens base på Ryen, men Sporveien sier de skal klare å få nok materiell på plass i nettet fra sine andre baser.

Avkjøringen fra E6 mot Grenseveien er også stengt på grunn av brannen, opplyser Statens vegvesen på Twitter.