Brannmenn nær byen Banning forsøkte søndag å få bukt med flammene i den kraftige brannen som herjer øst for Los Angeles. Foto: Ringo H.W. Chi/ AP/ NTB scanpix

Brann på 80.000 mål ute av kontroll i California

Mer enn 1.300 brannfolk kjemper for å få kontroll over skogbrannen som sprer seg i det sørlige California, men så langt uten hell.

Skogbrannen i Cherry Valley øst for Los Angeles startet fredag, Politiet undersøker nå om den ble påsatt, samtidig som svært varmt vær har ført til ukontrollert spredning av flammene.

Så langt er over 80.000 mål mark med gress, kratt og skog svidd av. Nærmere 8.000 mennesker er evakuert fra om lag 2.600 boliger. Røyken fra brannen er nå svært dominerende i området og myndighetene sendte søndag ut advarsel om dårlig luftkvalitet i området. Røyken er synlig på lang avstand.

Foreløpig er det ikke meldt om personskade som følge av de kraftige brannene, men en bolig og to andre bygninger er så langt blitt flammenes rov. Brannvesenet i Riverside fylke har satt alt tilgjengelig brannvern for få bukt med flammene, og får støtte fra fly og helikoptre.