Illustrasjonsfoto: Jørgen Nordby / Boligmappa

Boligtjeneste kommer til Digipost

Nå kan over 1,7 millioner nordmenn få boligdokumenter tilsendt direkte i Digipost.

Det skriver Boligmappa AS i en pressemelding.

Digipost integrerer tjenestene til Boligmappa, som oppbevarer 650.000 registrerte boligmapper. I Boligmappa finner boligeierne informasjon fra Eiendomsregisteret som omsetningshistorikk, tidligere eiere og servitutter. I tillegg kan både håndverkere og boligeiere legge inn viktig dokumentasjon som kvitteringer, garantibevis og samsvarserklæringer.

– Mange oppbevarer allerede viktig informasjon i Digipost siden tjenesten er kryptert, og brukerne selv eier alt innholdet i postkassen sin. Nordmenn er opptatte av bolig, og god dokumentasjon er verdt å ta vare på, så vi er glade for å utvide tilbudet i Digipost med Boligmappa, sier direktør Thomas Mathisen i Digipost.

Hver enkel eiendom i Boligmappa har en unik identitet som beholdes over tid, uavhengig av hvem som eier boligen. Identiteten kan sammenlignes med et person- eller organisasjonsnummer, og muliggjør i større grad gode digitale løsninger og innovasjon siden unike identiteter gjør det enklere for datasystemer å snakke sammen, skriver Boligmappa i pressemeldingen.

– Vi er svært fornøyde med å ha fått til et samarbeid med Digipost. Hvor boligeiere får tilgang til dokumentasjonen og informasjonen knyttet til eiendommen sin, er vi ikke så opptatte av. Det viktige er at boligeiere får tilgang enklest mulig, og det skjer gjennom tjenester de allerede bruker. Digipost er i så måte en super match, sier Per-Christian Svendsen, daglig leder i Boligmappa.

Gratistjenesten vil, ifølge pressemeldingen, rulles ut med ett fylke i uken fra og med midten av juni, og første fylke ut er Vestfold.