Boligsalg for 123 millioner

I løpet av årets første måned har OBOS solgt boliger i nye prosjekter til en samlet verdi på over 123 millioner kroner.

Per 2. februar hadde OBOS solgt 51 boliger i nye prosjekter så langt i år. Det tilsvarer en samlet sum på 123.225.000 kroner.

– Dette er tall vi er svært godt fornøyd med. Det viser at den gode trenden fra slutten av fjoråret holder seg. Deltakelsen på salgsmøtene er bra, og av de som møter opp så kjøper de fleste. Interessen på visningene er god, folk er tydeligvis i kjøpemodus, sier administrerende direktør Arne Baumann i OBOS Nye Hjem.

Han er særlig godt fornøyd med salget av nye OBOS-boliger i Kværnerbyen.

– I det ferdigstilte Møllehjulet borettslag, som består av 177 leiligheter, er det kun sju igjen. Vårt nye prosjekt i Kværnerbyen, Dreieskiva borettslag, har også fått en god start på det nye året med hele 16 solgte, altså nesten fire salg i uka, sier Baumann.

Kravet til forhåndssalg på 50 prosent for første trinn i Dreieskiva er innfridd og byggingen av underetasjer og trinn 1 er i gang.

Den store, ærverdige Kværnerhallen er også under ombygging og vil snart fremstå i ny drakt. Ferdigstillelse av Kværnerhallen sammenfaller med byggingen av det sentrale torget Smeltedigelen. Det vil med andre ord skje mye som kompletterer Kværnerbyen frem mot 2013.

Også OBOS’ ferdigsilte prosjekt Rolf Hofmos borettslag på Ensjø er snart utsolgt. Der er kun fem av de 165 leilighetene fortsatt ledige.

– Den gode takten i nyboligsalget skyldes blant annet at det for tiden er lite brukte boliger til salgs, samt at prisforskjellen mellom nye og brukte boliger ikke er så stor lenger, sier Baumann.

I hele 2010 solgte OBOS nye boliger for til sammen 1,6 milliarder kroner.