Block Berge Bygg bygger Nordens største bilanlegg

Block Berge Bygg AS, datterselskap av Veidekke, har fått i oppdrag av Brødrene Kverneland Eiendom AS å bygge nytt bilanlegg på Forus i Sandnes.

Bilanlegget blir Nordens største bilhus for merkene Toyota, Mazda, Volvo, Ford og Lexus. Bygget blir på 29.000 m² og oppdraget har en verdi på 320 millioner kroner ekskl. mva.

Bilhuset skal inneholde arealer for ny- og bruktbilsalg i tillegg til arealer for verksteder, dekkhotell og andre bilrelaterte aktiviteter. Det skal arbeide 200 mennesker i anlegget og det forventes en årlig omsetning på 1,5 mrd.

Block Berge Bygg AS ble valgt som entreprenør etter en tilbudskonkurranse der også gjennomføringskraft og kapasitet var viktige elementer da bygget skal åpnes i september 2016. Block Berge Bygg har gjennom årene bygget flere bilanlegg og besitter høy kompetanse om slike prosjekter. Stor kapasitet i produksjons­apparatet og en av Norges største og mest moderne betongelementfabrikker er viktige parameter for å kunne gjennomføre en jobb i denne størrelsen.

- Det er viktig for oss å samarbeide med en lokal entreprenør. Det skaper trygghet for at leveransen blir i tråd med våre forventninger. Vårt langsiktige samarbeid med Block Berge Bygg og vårt felles verdigrunnlag gir et godt utgangspunkt for å lykkes med prosjektet. Vi er svært glade for at nettopp Block Berge Bygg skal gjennomføre prosjektet, sier styreleder og eier Ådne Kverneland.

- Vi er selvfølgelig svært fornøyde med at vi har blitt valgt som entreprenør. Det gir et godt grunnlag for videre utvikling av bedriften de neste årene, noe som igjen vil gjøre oss enda mer konkurransedyktige. Det er spesielt gledelig at vår kundebehandlingsstrategi igjen gir resultater, og vi ser fram til et godt samarbeid med Brødrene Kverneland Eiendom AS, sier administrerende direktør Yngvar Karlsen i Block Berge Bygg.