Blikk for betong

Årets betongworkshop av arkitektstudentene ved Arkitekt- og designhøgskolen i Oslo (AHO) er ferdig, og tirsdag 11. desember var det klart for utstilling og prosjektgjennomgang på skolen.

I alt 60 studentene har vært utplassert ved byggutengrensers medlemsbedrifter på Østlandet.

Som tidligere år, ser arkitektstudentene det som en konkurranse der årets kull skal overgå sine tidligere medelever for å skape de mest spektakulære og designmessig beste produktene i betong.

Etter en ukes arbeid ute i bedriftene, er det satt av tid til etterbehandling av produktene og dette gir en svært høy kvalitet i finish og design. De arbeidene som ble presentert 11. desember, er enhver interiørarkitekts drøm og åpner øynene for hva betong kan benyttes til ved å kombinere design og materialitet. Det er ikke usannsynlig at enkelte av produktene blir satt i produksjon i industrien og blir å finne i mange moderne hjem i tiden framover.

De i alt 60 studentene har vært utplassert ved byggutengrensers medlemsbedrifter på følgende steder:

* Spenncon på Hønefoss
* Loe Betongelementer i Hokksund
* Norbetong på Slemmestad
* Norbetong i Fredrikstad
* Contiga i Moss
* Unicon på Sjursøya i Oslo
* Weber Saint Gobain på Lillestrøm
* Opplandske Betongindustri på Dokka

Studentene har i hovedsak valgt å lage interiør- og designprodukter i betong, og de har utfordret materialet på mange områder. Som en del av vurderingene av arbeidene, gjorde studentene selv en nominering av de prosjektarbeidene de mener er de beste. De ti som kom høyest på denne listen ble premiert av byggutengrenser.no i samarbeid med professor Magne M Wiggen.

Som tidligere år, vil byggutengrenser lage en presentasjon av de enkelte designproduktene i betong. Presentasjonene for 2011 og tidligere år finner du på youtube.

Utstillingen fra betongworkshopen er en del av AHO Works som arrangeres fram til fredag 14.desember.