Ble oppsagt for fire liter diesel

Tingretten frifant Hydro da kvinnen i 50-årene krevde å få jobben tilbake.

Det var i desember i fjor at en Hydro-ansatt ved aluminiumsverket på Sunndalsøra tappet fire liter røddiesel fra bedriftens dieselpumpe og opp i ei plastkanne som hun tok med seg hjem.

Få dager etter tyveriet ble oppdaget ble den ansatte innkalt til møte med ledelse og fagforening. Ifølge Tidens Krav nektet hun først for å ha stjålet røddiesel, men innrømmet etter hvert å ha tatt fire liter. Et par uker senere gikk hun tilbake på det og benektet tyveri igjen.

Arbeidsgiver valgte ikke å politianmelde tyveriet, og på grunn av den første tilståelsen anså bedriften saken for oppklart.

Men i midten av mars reiste kvinnen gjennom sin advokat søksmål mot sin arbeidsgiver, med påstand om at oppsigelsen måtte kjennes ugyldig.

Tingretten har bemerket at oppsigelse kan framstå som særdeles streng i forhold til verdien av den stjålne dieselen, men retten ser likevel tyveriet som et klart tillitsbrudd. Ved en straffbar handling er avskjed eller oppsigelse en konsekvens.

Tingretten har lagt til grunn at bedriften har gjennomført en forsvarlig saksbehandling, der alle formelle krav er oppfylt. Fagforeningen har heller ingen merknader til håndteringen av saken.