BIM Infra søker BIM-strateg

Sweco i Norge er en fremtidsrettet arbeidsplass som øker i popularitet. Vi er nærmere 1200 ansatte fordelt på 30 kontorsteder og jobber innen forretningsområdene Bygg, industri, eiendom, Energi og Infrastruktur. Som rådgiver i Sweco vil du få varierte oppgaver og utfordringer. Hos oss kan du jobbe med prosjekter som bidrar til en bærekraftig samfunnsutvikling. Bli med oss videre, og grip muligheten til å velge et arbeids- og kunnskapsmiljø som skårer høyt på trivsel og stolthet.

FirmaSweco Norge
FylkeOslo
StedOslo/Lysaker
Søknadsfrist26.10.2014

Vi søker ingeniører / sivilingeniører med erfaring fra samferdselsprosjektering innenfor Veg, Bane, Elektro, VA, Geoteknikk eller Landskap.

Litt om oss:

Sweco har sitt hovedkontor på Vækerø hvor det i dag sitter ca. 350 medarbeidere. Vår avdeling Vei og bane har ca. 30 ansatte og sammen med en rekke andre avdelinger som VA, Plan og landskap, Akustikk, Bygg og konstruksjoner og Miljøfag arbeider vi med en rekke spennende oppgaver innenfor ulike deler av samferdselsmarkedet.

I 2013 startet en ny faggruppe «BIM Infra» under avdeling Vei og Bane. Denne gruppen består nå av 8 personer, både 3D-koordinatorer og programspesialister. Gruppen er involvert i et bredt spekter av prosjekter innenfor «utenomhus» infrastruktur, bl.a. veg, trikk, jernbane, elektro etc. Vi søker nå etter en BIM-strateg som kan bistå gruppen til å ta et steg videre; til å finne og presentere informasjonen og de konkrete verdiene i BIM-prosjektene våre!

Vi på BIM Infra har en glødende interesse for å gjøre 3D-modellering til en integrert del av prosjekteringsprosessen. Gruppen ligger i front faglig og er en spydspiss i Sweco innenfor 3D-modellering og 3D-prosjektering i infrastrukturprosjekter.

Arbeidsoppgaver:

 • delta i utarbeidelse av BIM-strategier for kompetanseutvikling og -heving
 • tett samarbeid med BIM-koordinatorer i utvikling av prosjektrutiner og standarder
 • bistå i utarbeidelse av tilbud
 • videreutvikling av Swecos arbeidsprosesser og arbeidsmetodikk i BIM-prosjekter
 • oppfølging og kvalitetssikring av Swecos BIM-prosjekter med fokus på effektmålinger
 • delta i profilering- og markedsarbeid

Muligheter:

Vi legger stor vekt på at våre medarbeidere skal kunne være med å utforme sin egen hverdag og du kan forvente en utfordrende og varert arbeidsdag.

Den rette kandidaten kan være med å være forme en relativt fersk gruppe innenfor BIM for infrastruktur. Du vil kunne sette ditt preg på arbeidsprosessene i prosjektene og hvordan prosjekteringen gjennomføres i større og mindre infrastrukturprosjekter.

Som BIM Strateg vil du ha en unik mulighet til å bli kjent med en rekke av våre ulike oppdrag og din hverdag vil i høyeste grad være variert og allsidig.

Sweco er et stort rådgiverselskap med mange muligheter for personer som har den rette bakgrunn og holdning. Vi utvikler våre medarbeidere i 3 retninger; fagperson, prosjektledelse og administrativ ledelse, som igjen er inndelt i flere undernivå. Vi har et eget opplæringsprogram innen ledelse og prosjektledelse hvor vi utvikler egnede personer. Ser du etter nye utfordringer, samtidig som du ønsker å være med i et sterkt fagmiljø hos Sweco på Vækerø, hører vi fra deg.

Din bakgrunn:

 • du er sivilingeniør eller ingeniør med minimum 5-10 års erfaring
 • du har bred erfaring med bruk av BIM/3D i infrastrukturprosjekter
 • du har meget gode faglige kvalifikasjoner innenfor ditt fagfelt
 • du har god kjennskap til prosjektering med relevant programvare innenfor ditt fagfelt
 • du har god muntlig og skriftlig fremstillingsevne
 • du viser engasjement, er en lagspiller og har godt humør, også i krevende situasjoner
 • du har lyst til å utvikle deg videre innenfor dine interessefelt og denne stillingens fagområde

Vi tilbyr en jobb i et sterkt flerfaglig miljø med fleksible utviklingsmuligheter og valg av arbeidssted, samt gode ferie- og personalordninger. Vi legger til rette for at våre ansatte lykkes med sine karrierevalg og arbeidsprestasjoner. Og vi vil at du, som oss, er opptatt av å finne løsninger som forener teknikk og miljø, på en bærekraftig måte. Nå ønsker vi å høre fra deg!

Kontaktpersoner:

Henning Vardøen

Gruppeleder BIM

+4792402301

Anders Gjøsund

Avdelingsleder Vei og bane

924 05 673

Søk stillingen her

Vis flere stillinger: