På denne veistrekningen ved Gjøra i Sunndal kolliderte en bilist med en utrast steinblokk mandag kveld. Illustrasjon: Google Maps

Bil kjørte inn i utrast steinblokk

Riksvei 70 gjennom Sunndal i Møre og Romsdal sto stengt i omtrent én og en halv time mandag kveld etter steinras. En bilist kjørte inn i en steinblokk i veien.

Det skriver Tidens Krav i en artikkel på sine nettsider.

Riksvei 70 ble stengt ved Gjøra i Sunndal etter et steinras mandag kveld, men er åpnet igjen, skriver avisen.

Ifølge operasjonsleder Tove Anita Asp i Nordmøre og Romsdal politidistrikt, kom meldingen om raset rundt klokken 21.10 mandag kveld. Klokken 22:44 kunne Statens vegvesen melde at veien var ryddet.

Siv Åsengen, som var på vei hjemover etter et besøk på Sunndalsøra, kjørte rett inn i en steinblokk i veien, skriver Adresseavisen på sine nettsider.

– Jeg er skjelven, sa Åsengen til avisen etter møtet med raset.

– Jeg kjørte oppover da jeg plutselig kjørte over noen steiner, jord og busker i veibanen. Jeg bremset ned - og plutselig lå den store steinen rett foran meg på veibanen. Jeg hadde ikke nubbetjangs til å stoppe - og jeg kjørte rett i den, sier hun videre til adressa.no..

Statens vegvesen slår fast at riksvei 70 ved Gjøra skulle åpne igjen i natt. I tillegg til den store steinen som har kommet ned på veien, skriver Tidens Krav, er det for det meste snakk om småsten som den større steinen har dratt med seg.

Vegvesenet vurderer det, ifølge artikkelen, som trygt å åpne vegen igjen.

Entreprenøren Sveiva vil imidlertid ha rasvakter på stedet gjennom natten.