Sara Altahawi vant utfordreroppgaven med sin idé om å projisere arkitekttegninger der arbeidet utføres. Her er hun med premien - en elektrisk sparkesykkel. Foto: Betonmast

Betonmast implementerer studentforslag

Over 50 studenter fra hele landet jobbet i sommer på flere av Betonmasts prosjekter, og de fikk også oppgaven med å utfordre prosjektene og komme med forslag til forbedringer.

Studentene skulle velge mellom kategoriene HMS, miljø, digitalisering og bedriftskultur, og deretter fremme konkrete råd og forbedringsforslag til prosjektet innen valgte kategori. Studentene kom opp med mange gode forbedringsforslag, og nå innføres flere av tiltakene i konsernet, skriver Betonmast i en pressemelding.

- Vi er stolte av studentene våre og den innsatsen de la ned i sommer. De viste et stort engasjement og fremmet mange gode ideer og innspill som vi tar med oss videre i prosjektene, sier konsernsjef i Betonmast, Jørgen Evensen i meldigne.

Innen HMS ble det fremmet flere konkrete råd og forbedringer for ledelsen, og flere blir nå innført som standard prosedyrer i konsernet. Blant annet innføres nye og forbedrede prosesser i arbeidet med SJA (Sikker Jobb Analyse), som skal sikre at prosjektene lærer av erfaringer fra uønskede hendelser og granskninger i sitt sikkerhetsarbeid.

Hele 35 studenter valgte å utfordre Betonmast innen miljø og digitalisering.

- Her så studentene blant annet på avfallsminimering, og presenterte gode økologiske tiltak som blomstereng, fuglekasser, insektshotell og mosevegger. De utfordret oss også på å tydeliggjøre våre miljømål ovenfor samarbeidspartnere, sier Evensen.

En jury kåret til slutt en vinner av utfordreroppgaven.

Sara Altahawi vant med sin idé om å projisere tegninger på overflater for å bidra til mer effektive arbeidsprosesser ved redusere misforståelser som følge av språkbarrierer på byggeplassen. Ideen ble visualisert ved å lage en legoversjon av en Betonmast-byggeplass som hun presenterte i en animasjonsvideo.

- Jeg synes hele prosessen har vært veldig spennende, og utfordreroppgaven var kreativ og "outside the box" for hva som er typisk for en sommerjobb, sier Altahawi.

- Det ble vist mange gode forslag og presentasjoner, men ikke alle var like utfordrende som Saras idé. Hun scoret sterkt på å være utfordrende og all tid, arbeid og kreativitet hun la ned i presentasjonen. Ikke minst likte vi veldig godt scenen med Lego. Problemstillinger og fordeler ved ideen var også godt belyst og drøftet, sier mentor Camilla Scharning Aaserud, som også er Betonmasts egen nysgjerrigper og konsernets utforsker av nye digitale løsninger.