Fra venstre: Prosjektsjef i BetonmastHæhre, Kenneth Nielsen, Teknisk direktør i Brova Idea AS, Bjørn H. Bergsnes og Daglig leder i Betonmast Bergen, Arne Kleivdal

BetonmastHæhre skal utvikle og bygge flytende hotell

Betonmast Bergen AS har signert samspillsavtale med Brova Idea AS om utvikling, prosjektering og bygging av et flytende hotell med høy standard.

Hotellet vil bli på cirka 30.000 kvadratmeter, og vil ha i underkant av 200 hotellrom, spa- og konferansefasiliteter, parkering og parkanlegg. Flytedelen utføres i betong, og vil ha en diameter på cirka 100 meter.

Utviklingen og prosjekteringen er igangsatt og vil fortsette utover høsten.

Byggearbeidene skal utføres i Bergensområdet, og oppstart vil etter planen starte opp rundt årsskiftet 2017/18.

- Dette er et meget innovativt og spennende prosjekt, som vi gleder oss veldig til å ta fatt på, sier Arne Kleivdal, daglig leder i BetonmastHæhre i Bergen i en pressemelding.

Sammen med Brova Idea skal vi nå sette sammen et komplett team, som skal utvikle dette til å bli et helt nytt konsept innen hotellbygging, fortsetter Kleivdal.

- Brova Idea har utarbeidet dette konseptet over langt tid, og ser nå frem til å realisere prosjektet, sier Bjørn H. Bergsnes, teknisk direktør i Brova Idea AS