Ill: Enerhaugen Arkitektkontor AS

Betonmast bygger barnehage i Horten

Betonmast Buskerud-Vestfold har signert kontrakt med Espira om bygging av Baggerød Barnehage i Horten. Kontrakten er en totalentreprise, med en kontraktsverdi på 38 millioner ekskl. mva.

- Vi i Betonmast er stolte av å ha blitt valgt til å bygge nye Baggerød barnehage for Espira, sier Eskil Thorkildsen, daglig leder i Betonmast Buskerud-Vestfold.

- Samarbeidet med Espira og prosessen fram mot kontrakt har vært meget god. Dette blir et flott bygg med spennende arkitektur, sier han.

Den nye barnehagen vil bestå av et nybygg i tre hovedelementer. Hovedbygget vil gå over en etasje, mens teknisk rom er plassert i en mindre 2. etasje. I tillegg blir det et administrasjonsbygg i umiddelbar nærhet. De lave elementene blir bundet sammen med et sedumdekket tak, og vil følge det flate terrenget. Totalt vil bygget få en BTA på 1400 m2, og får plass til åtte avdelinger for 180 barn.

- Betonmast har flere spennende prosjekter på gang i vårt område, og har behov for flere medarbeidere. Nå gleder vi oss til å bidra til byggingen av en flott barnehage i vårt nærmiljø, fortsetter Thorkildsen.

Bygget blir oppført med bindingsverk i tre. Fasadene får lyse plater i kombinasjon med trekledning og skjermvegger dekket med kanalplast.

Prosjektet er allerede i gang, og barnehagen skal stå ferdig i august 2015.

- Vi ser frem til å åpne vår første barnehage i Horten Kommune, sier Jens Schei Hansen, ‎kommunikasjons- og organisasjonsdirektør i Espira.

- Dette blir en flott barnehage, med gode, moderne og gjennomtenkte løsninger både ute og inne, blant annet med proffkjøkken med fullkostløsning for barna. Barnehagen vil være søkbar for foreldre i det samordna opptaket gjennom kommunen i 2015. Det er godt å komme i gang med byggingen og vi har et flott samarbeid med både Betonmast og Horten Kommune, avslutter Hansen.