Dag Stenersen, avdelingsleder, Betonmast Innlandet (venstre), Stig Ø. Kvarsnes, prosjektleder, Conceptor Bolig AS og Nils Raymond Laeskogen, daglig leder, Betonmast Innlandet (til høyre). Foto: Conceptor Bolig

Betonmast bygger 87 leiligheter på Hamar

Betonmast har signert en avtale med Conceptor Bolig AS om bygging av 87 leiligheter og næringsarealer i prosjektet Kastanjen på Hamar.

Jørgen Evensen

Avtalen, som er en totalentreprise, har en verdi på cirka 228 millioner kroner, eksklusive merververdiavgift.

Prosjektet omfatter 87 leiligheter med parkeringsplasser rett ved innkjøringen til Hamar sentrum på Briskeby, rett ved politistasjonen.

- Det blir første leilighetsprosjektet på Briskeby på over 20 år, heter det i en pressemelding.

Prosjektet har forbehold om salg. Planlagt byggestart er sommeren 2021, og byggetiden er beregnet til 24 måneder.

– Salgsstart vil gå av stabelen i januar 2021 og byggestart er planlagt til neste sommer. Vi har allerede en liste med 180 interesserte, sier Lasse Skjelbred, som er adm. direktør i Conceptor Bolig AS i meldingen.

I tillegg til leilighetene, inneholder prosjektet også rundt 1.500 kvadratmeter næringsarealer, hvor cirka en tredjedel av arealet er satt av til en REMA 1000-butikk. Prosjekt Kastanjen ligger på den såkalte trekanttomta rett ved Hamar politistasjon.

- Jeg er stolt av medarbeiderne våre, som nok en gang drar i land et flott prosjekt. Også i dette prosjektet ser vi at samarbeid og samspill kommer prosjektet og alle parter til gode, sier konsernsjef Jørgen Evensen i Betonmast.

– Vi har hatt en positiv og god samspillsperiode med Conceptor Bolig, der vi sammen har funnet frem til gode løsninger for prosjektet. Hamar er et satsingsområde for oss, og vi er glade for å kunne være med og sette vårt preg på utviklingen i området. Nå gleder vi oss til å komme i gang med byggingen, legger Evensen til.

– Vi gleder oss stort til å komme i gang med prosjektet. Hamar er et satsingsområde for oss, og vi er glade for å kunne være med og sette vårt preg på utviklingen i området, sier Nils Raymond Laeskogen i Betonmast Innlandet.

Det er STUDIONSW på Hamar som er arkitekter, mens USBL er forvalter av sameiet som blir etablert i forbindelse med prosjektet.

– Her skal det bli godt å bo, forteller Stig Ø. Kvarsnes, prosjektleder i Conceptor Bolig.

Det er lagt opp til stor variasjon i utformingen av leilighetene, som er fra 1- til 5-roms med et areal fra 27,3 kvm til 141,4 kvm.