Det endelige valget om å etablere et tunnelselskap ble tatt under en strategisamling for ledelsen i Bertelsen & Garpestad i fjor høst. Fra venstre daglig leder Øyvind Langemyr i B&G, styreleder Sverre Garpestad i B&G Tunnel, og prosjektleder Oddvar Hamre i B&G.

Bertelsen & Garpestad har etablert tunnelselskap – hentet leder fra Kruse Smith

– Vi har vurdert etableringen av et eget tunnelselskap i ti år, og nå var tiden inne, sier styreleder Sverre Garpestad.

Han er overbevist om at de nå har valgt det rette tidspunktet for etableringen av selskapet, som har fått navnet B&G Tunnel AS.

– Det vil bli en skikkelig opptur med den satsingen som nå ligger i NTP, og denne kjempemuligheten vil vi ikke la gå fra oss, sier Garpestad til Byggeindustrien.

Tror på rask vekst

Han tror det er fullt mulig å oppnå en omsetning på en halv milliard kroner i løpet av 5-10 år, og Garpestad blir ikke overrasket om tunnelvirksomheten vokser enda raskere enn vekstambisjonen de har ved oppstart.

– Vi skal vokse kontrollert, men slik markedet er nå og blir fremover er det store muligheter for å vokse fort. Morselskapet Bertelsen & Garpestad omsatte for cirka 700 millioner i 2017, men det er ikke mer enn 5-6 år siden vi omsatte for 100 millioner. Vi håper det kan være mulig å få til samme positive vekst i et tunnelselskap, sier Garpestad.

Tunnelveteran fra Kruse Smith

B&G Tunnel ledes av Ove Rune Varhaug som har 30 års erfaring med tunnelbygging fra Kruse Smith. Også Bjørnar Bollestad, som er ansatt som prosjektleder i B&G Tunnel, kommer fra Kruse Smith.

– Jeg er veldig fornøyd med at to av landets dyktigste innen tunneldriving skal lede utviklingen av dette selskapet. Ove Rune reiste fra Kruse Smith med vemod, men han synes det var spennende å få muligheten til å bygge opp noe eget, og det er vi glad for, sier Garpestad.

Inn på eiersiden

Ove Rune Varhaug og Bjørnar Bollestad eier begge åtte prosent av det nyetablerte tunnelselskapet. Det samme gjør ledelsen i morselskapet Bertelsen & Garpestad. Både daglig leder Øyvind Langemyr, sjefskalkulatør Andreas Roan, prosjektleder Bjørn Ivar Nedrejord, prosjektleder Oddvar Hamre, står nå som eiere av B&G Tunnel.

– Morselskapet Bertelsen & Garpestad eier aksjemajoriteten, men det var viktig for oss at også ledelsen fikk mulighet til å være med på eiersiden, kommenterer Sverre Garpestad.

Vil kjempe om små og mellomstore tunneler

B&G Tunnel er i full sving med å regne anbud og selskapet har allerede fått oppdraget med å drive en kort tunnel ved ny fv. 714 utenfor Krokstadøra i Trøndelag hvor Bertelsen & Garpestad er hovedentreprenør.

– Vi sikter oss inn mot mindre og mellomstore tunneler opp mot 100 millioner, så får vi se hva tiden viser, sier Garpestad.

Kamp om tunnelfolk

Han vet det er kamp om de dyktigste ressursene innen tunneldriving, men håper og tror det nyetablerte selskapet vil bli en attraktiv arbeidsgiver.

– Jeg føler vi har et godt navn og jeg er ganske sikker på at vi kan tilby en pakke som er interessant for mange, fastslår Garpestad.