Bernander inn i Kruse Smith-styret

Tidligere NHO-direktør og kringkastingssjef John G. Bernander er valgt inn i styret i Kruse Smith AS. – Jeg er spent og glad for å bli spurt, sier Bernander.

Bernander ble valgt inn i konsernstyret under en ekstraordinær generalforsamling 4. september.

- Johnny Bernander har en bredde i kompetanse og erfaring som vi ønsker å dra nytte av. Vi ser frem til å samarbeide med han i arbeidet med å utvikle Kruse Smith konsernet videre, sier Tomas Leire, eier og styreleder i Kruse Smith AS.

Bernander var kringkastingssjef fra 2001 til 2007, og NHO-direktør fra 2009 til 2012. Forut for tiden som kringkastingssjef var Bernander adm.dir i Assuranceforeningen Gard i Arendal, og har også erfaring som advokat og politiker.

I dag driver han Viking Heat Engines i Kristiansand som utvikler maskiner for elektrisitetsproduksjon. Nå ser han i tillegg frem til å ta fatt i arbeidet som nytt styremedlem i entreprenør- og eiendomskonsernet.

- Jeg er spent på styrearbeidet i Kruse Smith, og ble glad da Tomas Leire spurte om jeg ville bli med fremover. Kruse Smith står fjelstøtt på Sør-Vestlandet og er en regional kraft som bokstavelig talt har vært med å bygge landsdelen. Forankringen som et familiekonsern med gjennomtenkt arverekkefølge og en kompetent og lojal stab forteller oss også om et konsern tuftet på langsiktighet og verdier, utover det kvartalshysteriet som ofte rir andre aktører, sier Bernander.

Bernander sier han håper å kunne bidra med et blikk for strategiske utfordringer, mot til å se nye forretningsområder og bred erfaring.

- Forståelse for tilhørighet og respekt for tradisjoner, men med et erfaringsgrunnlag som bidrar til å utvide kompetansen i styret og ledelsen, er vel noe av det jeg bringer med meg til styrebordet, sier han.

Han gleder seg over å bli en del av et konsern han anser å være en viktig samfunnsaktør, også utover forretningsmessige interesser.

- Viljen til ansvar i lokalsamfunn, organisasjonsliv og landsdelens næringsutvikling står det respekt av, også det vil jeg gjerne være med å støtte opp om, sier Bernander.