Alle de reisende måtte ut da det kom en bombetrussel mot et Widerøe-fly ved Bergen lufthavn tirsdag. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Bergen lufthavn åpnet igjen etter bombetrussel

Bergen lufthavn er åpnet igjen etter å ha vært evakuert på grunn av en bombetrussel. Trusselen var rettet mot et Widerøe-fly og kom via en chatteside.

Ved 21.15-tiden kunne politiet opplyse at flyplassen igjen var åpen, etter å ha vært stengt i over én time, skriver Bergens Tidende.

– Politiet har vurdert at det ikke er grunnlag for å være redd for noe, sier operasjonsleder Bjarte Rebnord i Hordaland politidistrikt.

Trusselen kom via Widerøes chattesider på nettet.

– Vi mottok en bombetrussel mot et av våre fly på Flesland. Da vi fikk trusselen, varslet vi politiet og kapteinen på dette flyet, uttalte kommunikasjonsdirektør Richard Kongsteien i Widerøe til NTB mens aksjonen pågikk.

Lufthavndirektør Aslak Sverdrup bekreftet at det dreide seg om en «pågående sikkerhetssituasjon».

– Flyplassen er evakuert for passasjerer. Politiet er på stedet og gjennomfører en aksjon. Passasjerer er sendt ut av bygget, fortalte Sverdrup til NTB.

Stengningen gjorde at ingen fly fikk landet, og luftrommet over flyplassen var en periode stengt. Ifølge fly ble sendt til andre lufthavner, ifølge direktøren i Bergen.

Tre fly ble også stående på rullebanen og fikk ikke kjøre bort til terminalen. I tillegg ble tre fly stående ved avisingen.